Home » Reportage
Dansers tijdens de feestdagen

Op zoek naar leuke cadeaus voor dansers?

De feestdagen zijn weer in zicht en dat betekent een hele hoop stress om cadeaus. Vaak is het als danser moeilijk dansspullen te vragen voor kerst, want straks koopt je tante nog de verkeerde dansschoenen. En zodra je om nieuwe teenbeschermers vraagt, kijkt je familie je glazig aan. Daarom zijn hier vijf tips voor producten, die iedere danser goed kan gebruiken en zelfs dansleeks bij de aanschaf niet de fout mee in kunnen gaan. 

FoamrollerEen foamroller

Tijdens de koude winterdagen is het soms moeilijk om de spieren warm en los te krijgen voor een danstraining. Een handige manier om de spieren soepel te krijgen is doormiddel van een foamroller. De foamroller werkt als een massage, zonder een partner nodig te hebben. Terwijl je op de roller zit of ligt, beweeg je de rol langzaam over je spieren. Hierdoor krijgen je spieren een massage en werk je de triggerpoints (knopen en verklevingen in de spieren) los. Na een training met de foamroller merk je dat de spieren leniger en soepeler zijn. Pluspunt: je hoeft niet warm te zijn voor deze training. Foamrollers zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. 

Writing the Dance

Writing the DanceRaak jij met alle danslessen soms ook het spoor bijster? Het is heel logisch dat je bij veel danslessen in de week, sommige correcties of combinaties vergeet. Het boek Writing the Dance kan daarbij een hulpmiddel zijn. Writing the Dance is jouw eigen dansdagboek. In het boek staan verschillende vragen die je inzicht kunnen geven over je sterke en zwakke punten. Zoals: wat zijn je rituelen voor een dansvoorstelling en hoe leer je jezelf een choreografie aan? Daarnaast staat het boek vol kleine opdrachten die je als danser handvatten kunnen geven. Het boek vraagt je een afspeellijst op te stellen met muziek die jou kalmeert voor een voorstelling of jouw favoriete dansposities te tekenen. Je kan het boek hier bestellen voor €14,89. Let wel op: het boek is geschreven in het Engels. 

Warm-up Booties van Bloch

Bloch BootiesDe warm-up Booties zijn eigenlijk een soort van pantoffels. De Bootie Boots zijn bedacht door de dansers Irina Dvorovenko en Max Beloserkovsky van het American Ballet Theater. De Bootie Boots zijn bedoeld voor dansers die moeten wachten. Bijvoorbeeld tussen twee lessen of tijdens een voorstelling. De Bootie Boots van Bloch zorgen ervoor dat je voeten warm blijven tijdens de rust. Handig, want zo hoef je niet steeds opnieuw je voeten op te warmen en is de kans op blessures kleiner. Maar je kan ook de warming-up doen met de Bootie Boots aan. De danssloffen zijn licht, waardoor je voeten nog genoeg bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast passen de Bootie Boots over je dansschoenen (zelfs spitzen) heen. En als je thuiskomt van dansles kan je de Bootie Boots ook gebruiken tegen koude wintertenen. Hier kan je de Boch warm-up Bootie Boots bestellen voor €39,50. Of te verkrijgen in de Blochwinkel Lauriergracht 71 te Amsterdam. 

Kniebeschermers

KniebeschermersDansers die wekelijks lessen volgen in hiphop, moderne dans of contemporary kennen inmiddels wel het gevoel van blauwe plekken. Vooral het vallen en rollen over de knieën is niet altijd een pretje. Maar ook sommige stretches kunnen pijnlijk veel gewicht op de knieën zetten. Om de knieën niet te overbelasten, is voor iedere danser een paar goede kniebeschermers een must. En deze zijn ook nog eens heel makkelijk te verkrijgen. Zorg dat de kniebeschermers altijd zacht zijn. De harde kniebeschermers voor tijdens het skaten, zijn niet erg comfortabel en fijn tijdens het dansen. Tip: de volleybal kniebeschermers van de plaatselijke sportwinkel, beschermen even zo goed als die van de danswinkel. Wil je toch echte danskniebeschermers? Hier zijn ze voor €15,95 verkrijgbaar. 

Waterfles met infuser

Waterfles met Infuser

Het is iedere danser welbekend dat je tijdens het dansen voldoende moet drinken. Maar vooral als je meerdere malen in de week danst, kan je na een tijdje de smaak van water zat zijn. En siroop of sportdrank zijn bepaald niet de meest gezonde oplossingen. Een waterfles met infuser zorgt ervoor dat je een gezond smaakje aan je water kan toevoegen. Wat diepvriesframbozen of een blaadje munt kunnen zorgen voor een hele andere smaak van het water. En door de infuser krijg je alleen het water in je mond. Of je haalt de infuser eruit en je hebt een handige, grote drinkfles. Dit is beter dan een flesje te hergebruiken, want plasticflesjes zijn een broeikas voor bacteriën en schimmels. Een waterfles met infuser kan je overal halen, bijvoorbeeld bij de HEMA voor €7,50.

Wist je trouwens dat als je nu een abonnement op Dans Magazine neemt, je jaarbonnement maar €17,50 kost? Daarnaast krijg je een DVD naar keuze en ontvang je 2 kortingscoupons.