Home » Reportage
LeineRoebana

LeineRoebana kan alsnog op tournee

Goed nieuws voor dans- en muziekliefhebbers! The Greenhouse Dances van LeineRoebana gaat zeer waarschijnlijk in juni alsnog op tournee. Vervolgens sluit het gezelschap van choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana seizoen ‘20/’21 in juli af met een feestelijk evenement, speciaal gemaakt voor de industriële locatie B.Building in Amsterdam Slotervaart. The Greenhouse Dances mét publiek

Oorspronkelijke planning

Tijdens de lockdown ging op 13 maart The Greenhouse Dances in première in een leeg Chassé theater in Breda. In ingewikkelde tijden kozen choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana er vol overtuiging voor om hun voorstelling volgens de oorspronkelijke planning af te maken.

Wat kan het publiek verwachten

In The Greenhouse ziet het publiek zeven dansers in een, zoals LeineRoebana dat omschrijft, ‘genadeloze estafette’. Steeds moeten ze vooruit, gedreven door de melodieën en krachtige ritmes van de spelende en dansende slagwerker Antonio Rubio Gutierrez. Net zoals de dansende lichamen associaties oproepen, zo creëert componist en pianist Lorenzo Pagliei met zijn geluidsontwerp van uitvergrote alledaagse geluiden en klanken nieuwe ruimtes en associaties.

Lorenzo Pagliei

Lorenzo Pagliei is componist, electro-akoestisch musicus, pianist en dirigent. Net als Andrea Leine en Harijono Roebana is hij geïnteresseerd in het samenwerken met verschillende disciplines. Met zijn visie op geluid, ruimte en muziek speelt hij een essentiële rol in het geluidsontwerp en de muziek van The Greenhouse Dances. Pagliei is geïnteresseerd in o.a. de synthese tussen onrealistische geluiden of materialen, de hyper-versterking van objecten en akoestische instrumenten en het gebruik van ruimte als de voornaamste weg om de oren te openen en extra waarde mee te geven aan een live-performance.

Pagliei voltooide een Master Compositie aan de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome en was twee jaar ‘artist in research’ bij het Ircam-Centre Pompidou, het instituut voor electronische muziek in Parijs. Hij creëerde werk op uitnodiging van o.a. Ircam-Centre Pompidou, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Orchestre Regionale Toscana, CNRS – Collège de France en de Teatro dell’Opera di Roma.

Ga voor meer informatie over deze voorstelling naar de website.

Meer inspiratie