Home » Reportage
Conny Janssen

KAAPSE ZOMER: live dans in Huis Conny Janssen Danst

Luid met Conny Janssen Danst de zomer in met een gevarieerd programma aan live dans op Katendrecht in Rotterdam. Van 9 t/m 27 juni is tijdens KAAPSE ZOMER nieuw en remastered werk van jonge makers te zien. In én gemaakt vanuit het hart van Huis Conny Janssen Danst.

Wat vooraf ging

Na maanden repeteren was Conny Janssen Danst in februari ’21 klaar voor de tournee van de nieuwe voorstelling FRAMED. Maar met de premièredatum in zicht werden opnieuw de maatregelen rondom het coronavirus aangescherpt: theaters bleven gesloten. Zoals de dansers tijdens de eerste lockdown werkten aan Monuments in Solitude en DANSLOKAAL, is ook tijdens de tweede lockdown een nieuw project opgestart: FRAMED Extended. Conny Janssen nodigde drie dansers uit voor een choreografisch onderzoek geïnspireerd op FRAMED. Op de geplande tourdagen van FRAMED werd nu nieuw werk ontwikkeld.

“Het bijzondere is dat we in deze periode juist een enorme creatieve energie hebben aangeboord, waarin andere talenten van de dansers de ruimte en aandacht kregen. Ik vroeg de dansers voor dit choreografische onderzoek FRAMED te gebruiken als inspiratiebron, als anker, om vervolgens de vleugels uit te slaan en een eigen route te bewandelen. We hebben nieuwe talenten laten ontkiemen.” – Conny Janssen

Het programma van KAAPSE ZOMER bestaat uit drie voorstellingen:

Nieuw: FRAMED Extended (9-20 juni): Het resultaat van een choreografisch onderzoek met FRAMED als uitgangspunt uitgegroeid tot drie diverse, op zichzelf staande choreografieën.

DANSLOKAAL (23-27 juni): Voor KAAPSE ZOMER werden drie werken geselecteerd uit de zesde en achtste editie van talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL.

MONUMENTS IN SOLITUDE (23-27 juni): Een selectie van de persoonlijke danssolo’s gemaakt in sociale isolatie

Meer informatie & tickets via de website.

Meer inspiratie