Home » Reportage

Gooi al dansend je lichaam in de strijd + win

Smachtend kijk je naar So You Think You Can Dance. Elke seizoen zie je goede dansers nog beter worden. In de reclametijd droom je even weg. Want hoe zou het zijn als jij de sterren van de hemel danste? Om je alvast op weg te helpen geeft Dans Magazine een drietal tips om je beter in je vel te voelen als danser. Maak ook kans op een cadeaubon voor nieuwe danskleding van Zalando namens vouchercloud.

Oké. Een podium en joelend publiek verdien jij misschien (nog) niet, maar de voetjes gaan in ieder geval altijd goed van de vloer. Helaas heeft niet iedereen zoveel talent. Bij elk schoolfeest, elke discotheek of bruiloft, er is altijd wel iemand die ‘niet kan dansen’. Iemand die wel beweegt, maar loopt te ijsberen of het liefst langst de kant blijft staan. Waarom? Het blijkt dat niet iedereen zijn lichaam kan synchroniseren met muziek. Zo beweeg jij op de maat van de beat die je hoort, maar voor een ander is dit niet natuurlijk.

Veranderingen in de muziek

Ritmegevoelige mensen reageren sterk op hun omgeving. Misschien loop je bijvoorbeeld door de stad op het ritme van de muziek uit winkels. Als je je hier bewust van bent, lukt het bijna niet om uit te maat te lopen. Met dansen speel je ook in op de veranderingen van muziek. Ben je echter ritmedoof, dan kun je niet snel reageren. Hieronder nog een aantal tips om je nog beter in je vel te voelen als danser. 

Tip 1: Draag mooie danskleding

Zorg dat je er goed uitziet. Trek je danskleding aan, want dan voel je je een danser. Je gaat opeens  vrijer en vloeiender bewegen, alleen door de gedachte al. Kleding moet daarnaast niet alleen lekker zitten en ervoor zorgen dat je koel blijft. Het moet ook nog eens mooi zijn, want dan voel jij je op je best. Hoeveel je uitgeeft aan kleding bepaal je zelf. Met een kortingscode op vouchercloud ben je neem je fijne danskleding mee voor een prikkie bij Zalando.

Tip 2: Voel het ritme

Bij dansen hoort de juiste mindset. Een ritme onder de knie te krijgen is deze accepteren. Sluit je ogen en dans op de muziek als nooit te voren. Laat de stemmen in je hoofd los en voel het ritme. Je staat in het midden van de vloer en denkt misschien dat iedereen naar je kijkt. Echter de meeste mensen zijn met zichzelf bezig en letten niet op jou (en je danspartner).

Tip 3: Herhaal nieuwe dansmoves

Ook het spiergeheugen is van invloed op jouw dansmoves. Deze zorgt ervoor dat je graag dezelfde bewegingen opnieuw maakt. Dit is immers energiebesparend, de bewegingen ken je lichaam al, deze hoeft het alleen nog uit te voeren en dat kost al energie genoeg. Dit doe je dan ook zonder veel weerstand. Het aanleren van nieuwe moves kost meer moeite. Dit betekent dat je veel moet herhalen, zodat de nieuwe moves ook in je lijf gaan zitten.

Dansoutfit nodig?

Dans Magazine geeft een cadeaubon ter waarde van € 25,- weg voor Zalando namens vouchercloud. Wil jij deze bon winnen? Stuur dan een mail via het contactformulier met het onderwerp ‘danskleding’. Je kunt tot en met 6 september 2015 deelnemen aan deze actie. Houd je e-mailbox in de gaten. Als jij de winnaar bent, ontvang je de cadeaubon via jouw e-mailadres.