Home » Reportage

Droom je van een danscarrière? De audities voor de bacheloropleidingen van Artez komen er weer aan

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Bachelor Dance Artist

ArtEZ Bachelor Dance Artist leid je op tot danskunstenaar met een eigen positie in het werkveld. Studenten krijgen tools en individuele begeleiding om zich te ontwikkelen tot sterke dansers èn performers, die ook kunnen (co-)creëren. De studenten zijn geëngageerd en reageren op wat om hen heen gebeurt. De opleiding biedt een breed aanbod van vakken waarbij de ontwikkeling van creativiteit en makerschap hoog in het vaandel staan en er veel ruimte is voor interdisciplinaire samenwerking.

‘Bij ArtEZ Bachelor Dance Artist verdiep je je skills en ga je met jouw danservaring op ontdekkingstocht naar wat jou als danser, maker en performer uniek maakt.’

 

Bachelor Artisteducator in Dans

Met dans kun je overal van betekenis zijn. Het is een krachtig middel voor transformatie en expressie. Bij de docentopleiding Artisteducator in Dans leer jij hoe je met dans betekenis kunt geven aan iemands leven, door samen de kracht van dans en beweging te ervaren.

De vierjarige bacheloropleiding Artisteducator in Dans (voorheen Docent Dans) in Arnhem bereid je voor om impact te maken, zowel in het buitenschoolse werkveld, het onderwijs als in de maatschappij, op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Je werkt aan je artistieke en pedagogische vaardigheden, waardoor je een veelzijdige artisteducator wordt die in diverse contexten kan werken. Tijdens de opleiding krijg je alle ruimte voor jouw persoonlijke groei. Jij hebt de regie over je ontwikkeling: wat voor een artisteducator wil je zijn? Wat past bij jou? Je weet jouw vaardigheden aan te passen aan verschillende omgevingen, zodat je de transformerende kracht van dans over kunt brengen naar uiteenlopende gebieden. 

Na de opleiding mag je de titel Bachelor Dance in Education voeren en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid.

Ga voor meer informatie naar de website.

Audities
BACHELOR ARTISTEDUCATOR IN DANS
25 t/m 28 maart 2024

BACHELOR DANCE ARTIST
Ronde 1: Video opdracht, deadline 21 januari 2024 
Ronde 2 en 3:  2 t/m 5 april, live in Arnhem

Open Dag
ARTEZ ACADEMIE VOOR THEATER & DANS 
4 november 2023