Home » Reportage
dans geld verdienen bijbaantje money baan

De leukste bijbanen voor dansstudenten

Ook al zou je het liefst 24/7 in de dansstudio doorbrengen, als je nog
studeert, moet er toch geld in
het laatje komen. Gelukkig zijn er genoeg leuke bijbanen die te combineren
zijn met het dansleven. Echte dansvacatures vind je op onze vacaturepagina.
Als je een leuke bijbaan zoekt, geven we hieronder onze beste tips.

Aan het werk in de studio

Je bent het allerliefst in de dansstudio te vinden. Waarom dan niet daar een baan zoeken? Wellicht kun je aan de slag als dansdocent of assistent van de choreograaf. Op die manier ben je toch met dans bezig en leer je zelf ook nog. Ook staat dit goed op je CV als je gaat solliciteren bij een dansgezelschap of dansschool na je opleiding.

Als er geen positie voor dansdocent vrij is, kun je ook achter de schermen werken. Bij een dansstudio komt veel administratiekijken. Ga aan de slag als administratiemedewerker. Mails en aanmeldingen verwerken, vragen beantwoordenen nog veel meer.  Dit is vooral leuk als je handig bent met computers.

Afhankelijk van de voorstelling kan je ook helpen met het productionele aspect met de voorstelling. Ga aan de slag als productieleider en help met organiseren, bijvoorbeeld door het verzamelen van de kleding, kledingmaten opnemen of het maken van het decor.

Gebruik je interesses

Kan jij goed fotograferen? Investeer in een goede camera, als je die nog niet hebt, en ga aan de slag als fotograaf bij dansvoorstellingen. Echter is het vastleggen van een dansvoorstelling moeilijk, dus hierbij is een fotografiecursus zeker een aanrader. Het verdient leuk bij en als fotograaf mag je gratis naar voorstellingen.

Ook als je van sociale media houdt, kun je aan de slag. Onderhoud de accounts van je lokale dansschool en zet de nieuwste dansvoorstellingen op de kaart. En met een vlotte pen kun je ook de nieuwsbrieven verzorgen.

Afgestudeerd?

Als je eenmaal afgestudeerd bent, dan staat de danswereld op je te wachten. Neem alvast een kijkje op onze vacaturepagina voor de meest recente vacatures.

Meer inspiratie