Home » Reportage
Rijn IJssel Creative Industrie

De drie dansopleidingen van Rijn IJssel 2018-2019

Wat maakt jullie opleidingen bijzonder?

Rijn IJssel Creatieve Industrie biedt naast de eerste urban dansopleiding van Nederland, ook de allround opleiding Danser Show Allround en de opleiding Danser Creative Contemporary. Een unieke combinatie voor het mbo. Door de drie verschillende opleidingen kan elk talent zijn specialisatie ontwikkelen en hierin excelleren. Daarnaast hebben al onze opleidingen een internationaal karakter. Een stage op West End in Londen is een vast onderdeel van het programma.

Wat leren studenten op de opleiding, hoe daag je ze uit? / Waar leiden jullie studenten voor op? Studenten werken in korte periodes naar een eindresultaat toe, vaak gekoppeld aan een stage-opdracht. Betrokkenheid van het werkveld vinden we hierin erg belangrijk. Zo worden de praktijklessen onder meer verzorgd door docenten van Studio26 en ArtEZ. Dit podium voor creatieve industrie is tegelijkertijd een goede stageplaats voor de studenten, waarbij ze ervaring opdoen in o.a. het instuderen van een showcase voor een evenement en het geven van workshops op middelbare scholen. Behalve een stevige danstechnische basis geven we de studenten ook ondernemerschap mee. Daarnaast vinden we het belangrijk dat studenten als topsportersleren presteren onder druk, onder begeleiding van speciale mindset coaches.

Wat hebben jullie zoal te bieden? / Hoe onderscheiden jullie opleidingen zich van elkaar?

De showopleiding is vooral gericht op dansers die zich breed willen ontwikkelen. Ze krijgen veel techniekvakken, waardoor ze zowel commercieel aan het werk kunnen als kunnen doorstromen naar het hbo. De urbanopleiding is uniek vanwege de combinatie van zowel commerciële als underground urbanstijlen, aangevuld met de ontwikkeling van body awareness d.m.v. klassieke en moderne danstechnieken. Havoleerlingen of leerlingen van het vmbo met een 7 als gemiddeld eindcijfer kunnen auditie doen voor Danser Creative Contemporary. Bij een succesvolle afronding van dit versnelde traject kunnen ze via een assessment doorstromen naar het hbo op ArtEZ.

Wat zijn de carrièrekansen van de studenten?

Studenten worden opgeleid om in een breed werkveld aan de slag te gaan, als uitvoerend danser, choreograaf, docent en ondernemer. Hierdoor zijn ze in staat hun eigen projecten te organiseren, voor te bereiden en uit te voeren. Onze studenten zijn o.a. terecht gekomen bij dance company Isabelle Beernaert, de Dinnershow van Studio21, dansvoorstelling Blaze of bij het concert van Ladies of Soul. Urban dansers zijn een urban dance crew gestart, waarmee ze o.a. tot de finale kwamen van de liveshows van Holland’s got talent of winnen individueel veel internationale battles, van Dubai tot Japan. Tot slot stromen ook veel studenten door naar een hbo-vervolgopleiding in Nederland, maar bijvoorbeeld ook naar Urdang in Londen, of ze starten hun eigen dansschool.

OPEN DAGEN

  • vrijdag 23 november 2018 17:00 uur-20:00 uur
  • zaterdag 24 november 2018 10:00 uur-14:00 uur
  • zaterdag 2 februari 2019 10:00 uur- 14:00 uur
  • dinsdag 19 maart 2019 17:00- 20:00 uur
  • dinsdag 4 juni 2019 17:00 uur- 20:00 uur