Home » Reportage
Bron: Rijn IJssel - Artiest Dans Urban

De drie dansopleidingen van Rijn IJssel 2015-2016

Rijn IJssel Creatieve Industrie biedt naast de eerste urban dansopleiding van Nederland, ook de opleidingen Artiest Dans Show en Artiest Dans Fast Track. Een unieke combinatie voor het MBO. Door de drie verschillende opleidingen kan elk talent zijn specialisatie ontwikkelen en hierin excelleren. Daarnaast hebben al deze opleidingen een internationaal karakter. Een stage op West End in Londen is een vast onderdeel van het programma.

Wat leren leerlingen op de opleiding?

Studenten werken in korte periodes naar een eindresultaat toe. Betrokkenheid van het werkveld vinden wij hierin erg belangrijk. De praktijklessen worden onder meer verzorgd door docenten van Studio26 en ArtEZ. Het podium voor creatieve industrie, Studio26, is tegelijkertijd een goede stageplaats, waarbij ze ervaring opdoen in onder andere het instuderen van een showcase voor een evenement en het geven van workshops op middelbare scholen. Behalve een stevige danstechnische basis geven we de studenten ook ondernemerschap mee en vinden we het belangrijk dat ze als topsporters leren presteren onder druk, onder begeleiding van speciale mindset coaches.

Hoe onderscheiden jullie opleidingen zich van elkaar?

De showopleiding is vooral gericht op dansers die zich breed willen ontwikkelen. Ze krijgen veel techniekvakken, waardoor ze zowel commercieel aan het werk kunnen als kunnen doorstromen naar het HBO. De urbanopleiding is uniek vanwege de combinatie van zowel commerciële als underground urbanstijlen, aangevuld met de ontwikkeling van body awareness door middel van klassieke en moderne danstechnieken. Leerlingen van het VMBO met een zeven als gemiddeld eindcijfer kunnen auditie doen voor de Fast Track. Bij een succesvolle afronding van dit versnelde traject kunnen ze via een assessment doorstromen naar het HBO op ArtEZ.

Wat zijn de carrièrekansen van de studenten?

Afgestudeerde studenten kunnen in een breed werkveld aan de slag gaan, als uitvoerend danser, choreograaf, docent en ondernemer. Ze zijn in staat hun eigen projecten te organiseren en uit te voeren. Onze studenten zijn terecht gekomen bij dance company Isabelle Beernaert, de Dinnershow van Studio21, dansvoorstelling Blaze of bij het concert van Ladies of Soul. Urban dansers zijn een urban dancecrew gestart, waarmee ze onder andere tot de finale kwamen van Holland’s Got Talent. Tot slot stromen ook veel studenten door naar een HBO-vervolgopleiding in Nederland, maar bijvoorbeeld ook naar Urdang in Londen.

Contactinformatie:

Rijn IJssel Artiest Dans Show, Artiest Dans Urban, Artiest Dans Fast Track MBO-HBO, Artiest Musical
T. 0800 – 0200995
stip@rijnijssel.nl
www.rijnijssel.nl

Meer inspiratie