Home » Reportage
Bron: Dance in Art

De dansopleidingen van Dance in Art 2015-2016

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De dansstudenten van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Het is belangrijk dat de dansers zich breed ontwikkelen. Het werken met verschillende kunstvormen vindt plaats binnen de context van de dans en wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. Er ontstaat een nieuwe dynamiek, energie en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is het specialisme van Dance in Art?

DiA’s specialisme is om het beste in de dansers naar boven te halen door middel van technieklessen, persoonlijke aandacht, performance-ervaring en auditietraining. Dit alles om de dansers in opleiding en net afgestudeerde dansers te ondersteunen bij het opzetten van een professionele carrière. Om een brug te slaan tussen de dansopleiding en het werkveld werken de studenten en de professionele dansers van de DiA Junior Company nauw samen.

Wat leren leerlingen op de opleiding, hoe daagt de opleiding ze uit?

De DiA-opleiding is gericht op intensieve techniektraining, individuele coaching, movement-study, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. conceptuele kunst, bewegingstaal versus beeldtaal, bewegingstaal versus literatuur, kunstgeschiedenis, kunstmanagement en auditietraining. De dansers komen uit allerlei delen van de wereld en vormen samen een groep met uiteenlopende culturele en artistieke achtergronden. Het samenwerken met internationale dansers zorgt voor inspiratie, nieuwe creativiteit en biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van de dansstudent. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken, een jaar tot drie jaar.

Wat zijn de carrièrekansen van de leerlingen van Dance in Art?

DiA richt zich op het perfectioneren van de danskunst en de techniek van jonge studenten als een formule voor de toekomstige beroepspraktijk. DiA biedt een ideaal platform voor de toekomstige dansers, dansdocenten en getalenteerde jonge choreografen om voldoende kennis op te doen voor de toekomst. Onze alumni komen terecht bij gerenommeerde dansopleidingen, productiehuizen en dansgezelschappen in binnen- en buitenland.

Op welke quote over de opleiding ben je trots ?

“Dance in Art is warm, creative, young, dynamic and organic.” (Malika Berney, danser Mentorship Programma)

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst- en performancetraining met de volgende richtingen:

  • Professional Dance Course
  • Uitvoerend Modern Ballet en Moderne dans (3 jaar)
  • Mentorship Program & Dance Research Program (3 maanden, 6 maanden en 1 jaar)
  • Choreographic Research Program (1 jaar)
  • DiA Junior Company (1 jaar)
  • Preparatie voor Bachelor Dans en Docent opleiding (3 maanden, 6 maanden en 1 jaar)

Contactinformatie:

Dance in Art
Energieplein 2
2031 TC Haarlem, NL
info@danceinart.nl
Website: www.danceinart.nl