Home » Reportage
Foto: GIno van der Baan - D'drive

De dansopleiding van D’drive 2015-2016

In de opleiding Artiest Dans van D’drive School voor creatieve industrie en pedagogisch werk staat het ontwikkelen van dansvaardigheden centraal. Techniek is daarbij belangrijk, maar niet het uiteindelijke doel. Bij het ontwikkelen van de dansvaardigheden gaat het dus om méér dan techniek alleen. Studenten leren hun verworven technische en artistieke vaardigheden in te zetten op een manier die een commercieel, educatief en of een maatschappelijk nut dient.

Wat maakt jullie opleiding dans bijzonder?

Dat er ingezet wordt op de brede inzetbaarheid van de cursist. We leiden ze allround op. We bieden verschillende stijlen aan. Ze worden getriggerd zichzelf steeds te vernieuwen en in te spelen op nieuwe trends. Maar niet alleen allround in techniek, ook worden ze getraind in ondernemersvaardigheden, netwerkvaardigheden, lesgeven en in het maken van choreografieën.

Wat zijn de carrièrekansen van je leerlingen?

Nadat een student is afgestudeerd, zijn er veel mogelijkheden om aan het werk te gaan. Het werkveld waarin de student werkzaam zal zijn, is dan ook erg breed. In het artistieke veld, bij bijvoorbeeld amateurscholen voor dans. In de sportwereld, bij bijvoorbeeld sportcentra. In het onderwijs, zoals buitenschoolse opvangcentra, basisscholen, middelbare scholen of onderwijsinstellingen. In de zorgsector en maatschappelijke hoek, bij buurthuizen, bejaardentehuizen of maatschappelijke organisaties. In de entertainmentbranche, bij pretparken, dinnershows, kindermusicals, animatieteams etc.

Wat moet je in huis hebben om een goede danser, docent of choreograaf te worden?

Om dit beroep in te gaan moet je veel in huis hebben. Ten eerste een sterke techniek en uitstraling. Daarnaast veel doorzettingsvermogen en het allerbelangrijkste: ‘liefde voor het vak’.

Contactinformatie:

D’drive School voor creatieve industrie & pedagogisch werk
Aanmelden? Meer informatie: Neem contact op met de opleidingscoördinator Marijn Neuman via m.neuman@fcroc.nl. Of kijk op de website van het Frieslandcollege.