Home » Reportage
Bron: Aventus School voor Moderne Dans

De dansopleiding van Aventus School voor Moderne Dans 2015-2016

Een TOP-opleiding, dat is de mbo-opleiding aan de School voor Moderne Dans in Zutphen. Dit keurmerk wordt door de Keuzegids gegeven aan opleidingen met de beste beoordelingen. In 2015 heeft Aventus Dans dit speciale kwaliteitszegel gekregen en daar zijn we ongelooflijk trots op!

Wat is onze focus?

Klassiek ballet en moderne dans zijn de kern van de opleiding Aventus Dans. Wij vinden dat elke danser dit nodig heeft om goed te kunnen worden in zijn of haar vak. Aanvullend krijg je subvakken als jazz, urban, improvisatie, internationale dans en drama. Zo doe je kennis op van verschillende stijlen en dat maakt je meer allround als danser. Daarnaast is jouw groei onze focus. Dit gaat verder dan dans. We geven je handvatten in het lesgeven, ondernemersschap en in de doorstroom naar het hbo-dansvakonderwijs. Aventus Dans biedt dus veel toekomstmogelijkheden.

Wat maakt Aventus Dans zo bijzonder?

 De opbouw in drie fases maakt onze opleiding zo bijzonder. We beginnen in het eerste jaar met je persoonlijke en technische dansontwikkeling (Fase 1: Ik Dans). Lesgeven aan anderen en didactiek is het accent van het tweede jaar (Fase 2: Jij Danst). En tot slot, in het derde jaar, werk je samen met anderen aan een volledige dansproductie ter afsluiting van je dansopleiding (Fase 3: Wij Dansen).

Wat moet je in huis hebben om een goede danser te zijn?

Je moet beschikken over voldoende talent, eigenheid en de bereidheid om hard te werken. Passie voor dans en een flinke dosis discipline met doorzettingsvermogen zijn natuurlijk onmisbaar.

Wat is een misverstand over dansopleidingen?

Er wordt onterecht wel eens gedacht dat bij dansopleidingen de nadruk alleen op dans ligt. Naast de danstechnische focus is er juist veel aandacht voor de kennisontwikkeling van de student. Elke mbo-opleiding kent een aantal verplichte theorievakken. Daarbij krijg je als student ook onderwijs in onder andere de volgende dansgerelateerde vakken: dansgeschiedenis, anatomie, fysiologie, ondernemersvaardigheden en muziek. Wij scholen dus niet alleen technisch, maar ook fysiek en artistiek in wat er nodig is om een goede danser te worden!

Contactinformatie:

Aventus
Stationsplein 20 7201 ML Zutphen
T: 0800 - 444 55 55
info@aventus.nl
www.aventus.nl