Home » Reportage
dans voeten verwen behandelen likdoorns blaren schimmel

DANSTIP: Verwen je voeten

Elke danser heeft geleerd dat gezonde voeten de basis vormen voor een productieve en een goede dag in de studio. Als danser is je lichaam je belangrijkste bezit. En zonder sterke voeten heb je geen poot om op te staan. Wij geven je acht tips om je voeten te verwennen en verzorgen.

Masseer je voeten

Na een dag in de dansstudio is het soms fijn om je voeten te masseren. Steeds op je tenen staan en je voeten pointen is namelijk geen natuurlijke houding. Om alle spieren en gewrichten even te laten ontspannen kan je je voeten masseren. Dit kan met je handen, maar ook met een golfbal of voetenroller.

Verzorg blaren en likdoorns

Verzorgen van blaren en likdoorns is van belang. Hoe sneller je er iets aan doet, hoe sneller ze genezen. Prik de blaren door met een goed gedesinfecteerde naald. Zo kunnen ze indrogen en uiteindelijk helen. Plak de blaar goed af en houd hem schoon om ontstekingen te voorkomen. 

Gebruik likdoornpleisters voor likdoorns. Deze helpen de pijn te verlichten en de likdoorn te laten helen.

Tape om pleisters

Doe tape om je pleisters heen. Dit helpt namelijk bij het blijven zitten van je pleister. Na een paar uur intensief dansen zit die pleister anders niet meer op dezelfde plek.

Knip je teennagels

Dans je op spitzen? Dan is deze tip belangrijk voor jou. Knip je teennagels zo kort mogelijk. Dit voorkomt pijnlijke tenen en nagelriemen. Ook zal dit je dansprestatie aanzienlijk verbeteren. 

Warm- up booties

Warm- up booties zijn een soort laarsjes. Ze houden je opgewarmde voeten warm en soepel. Dit is fijn tussen de repetities of lessen door. Zo voorkom jemblessures.

Olie of zalf

Na het douchen is het heerlijk om je pijnlijke en droge voeten even in te smeren met een olie of zalf. Heb je last van vooral droge voeten? Dan is uierzalf iets voor jou. Deze vettige zalf voorkomt eeltschuren of andere ongemakken. Verder is het assortiment van zalfjes en oliën groot, van een meer vettige zalf tot een wat meer voedende olie. Er zit vast wel iets tussen wat bij jou past.

Apolla shocks

Blessures liggen in de danswereld makkelijk op de loer. Blessures in de danswereld komen vaker voor dan bij andere sporten als bijvoorbeeld voetbal. Een goede ondersteuning van je voeten is dan van belang. Apolla shocks helpen bij het ondersteunen van de voeten. Zo stimuleren ze de bloedsomloop om herstel te versnellen. Hierdoor worden ontstekingen voorkomen. De enkelstabiliteit van de sok heeft hetzelfde effect als tape. Apolla Shocks zijn opgezet door een team van voormalig dansers. Met hun ervaringen in de danswereld is dit bedrijf opgezet. klik hier voor meer informatie.

Goed ademende schoenen

Heb je snel last van transpirerende voeten? Gebruik dan buiten de dansstudio goed ademende schoenen. Het is namelijk fijn voor je voeten om soms goed te kunnen ademen. Zo kunnen ongemakken zoals blaren en voetschimmel worden voorkomen.

Meer inspiratie