Home » Reportage
Parais Marais Dance School Maggie Boogaart Martha Graham

Dansopleiding van Paris Marais Dance School 2018-2019

Paris Marais Dance School (PMDS), een privé-opleiding die hoogwaardig kunstvak onderwijs aanbiedt in dans, is in 2012 opgericht door twee ex-solisten die tevens de hoofddocenten zijn: Maggie Boogaart (Nederland), choreografe, ex-leidster dansgroep Dragon Productions en docente erkend door de Martha Graham School in NYC, en Ghislain de Compreignac (Frankrijk), ex-solist van o.a. het Ballet du Nord, gespecialiseerd in Balanchine techniek. PMDS heeft in korte tijd bekendheid ontwikkeld om jong talent (17-21 jaar) binnen twee jaar op te leiden voor een internationale carrière.

Wat leer je bij Paris Marais Dance School?

Virtuositeit met klassieke en neo-klassieke ballettechniek, spitzen en partnerwerk, moderne dans en Martha Graham techniek, creativiteit met (contact)improvisatie en choreografische compositie en de kans om je theaterpersoonlijkheid te ontwikkelen in de repertoire lessen, creaties en podiumervaring, workshops met gastdocenten en in het tweede «Jeune Ballet» jaar, in stages met gastchoreografen, zoals Stéphen Delattre.

Wat is jullie specialisme?

PMDS is uniek als school voor néoklassieke Balanchine techniek èn Martha Graham techniek. We werken in kleine groepen met een sterk individuele aanpak ; in de opleiding zijn 20 studenten.

Wat zijn de carrièrekansen van je leerlingen?

Studenten die de volledige twee jaar in onze opleiding met succes doorbrengen, coachen wij tot zij hun eerste professionele dansgroep binnen treden. Alumni zijn aangenomen bij o.a. compagnie Karine Saporta (Frankrijk), Martha Graham II (NYC) en South Bohemian Ballet (Tsjechië).

Hoe doe je auditie?

Auditie voor PMDS doe je door één van onze stages te volgen: www.paris-marais-dance-school.org/en/auditions/

Contactinformatie
Directeur Maggie Boogaart
maggieboogaart@pmds.fr
+ 33 637 90 99 80

Studioadres
41 Rue du Temple,
75004 Parijs-Frankrijk
www.paris-marais-dance-school.org