Home » Reportage

Dansopleiding van DPFC Dance 2016-2017

Welk advies geef je aankomende studenten vaak?

Volhouden, je passie volgen, doorzetten en genieten van iedere dansbeweging!

Wat maakt DPFC Dance bijzonder?

DPFC Dance bestaat 29 jaar en is uitgegroeid tot een veelzijdig ballet & dans centrum met maar liefst 150 groepslessen per week. DPFC werkt met speciale selectie groepen (Dance Pioneer ) waar kinderen auditie voor kunnen doen. Er zijn de volgende groepen:

  • Dance Pioneer Voorselectie (kinderen van groep 4, 5 en 6)
  • Dance Pioneer Kids  (kinderen van groep 7 en 8)
  • Dance Pioneer Teenage(tieners van 12 – 15 jaar)
  • Dance Pioneer Showballet (tieners vanaf 15 jaar – volwassenen)
  • Dance Pioneer wedstrijd team KIDS
  • DPFC Dance crew TEENS

Het doel is de dansers voor te bereiden op het doen van audities voor dansvakopleidingen maar ook voor andere dans gerelateerde opdrachten, commercie en/of gezelschappen. Jaarlijks produceert DPFC Dance zelf 8 theatervoorstellingen waarin de dansers veelvuldig ervaring kunnen opdoen en ten tonele verschijnen in verschillende dansstijlen en prachtige danskleding.

Wat leren onze dance pioneer dansers?

Wij bieden onze dansers in de basis drie dansstijlen aan: Klassiek ballet, Jazzdance en Modern. Daarnaast kunnen zij kiezen voor extra disciplines zoals; Tapdance, Afro Jazz, HipHop, Contemporary, Acting & Dancing, Show & Musical en Urban. DPFC is altijd op zoek naar getalenteerde kinderen, tieners en volwassen dansers. Wij vinden het heerlijk om met getalenteerde mensen verder te gaan, ze te helpen hun doel te bereiken en deze dansers te ondersteunen in het aanleren en verbeteren van de diverse danstechnieken. Alles is hierbij belangrijk zoals de lichamelijke mogelijkheden, de technische knowhow, uitstraling en uiteraard de mentaliteit. Wil je een plekje bemachtigen in 1 van de Dance Pioneer groepen en heb je voldoende danservaringen opgedaan kom dan met de juiste motivatie en wilskracht naar onze DPFC auditie in januari 2017. ( www.dpfc.nl )

Welke bekende danser heeft jullie opleiding gevolgd?

Vele DPFC kinderen/dansers zijn aangenomen bij vooropleidingen en beroepsopleidingen zoals o.a. de dansopleiding van Codarts te Rotterdam, Havo/VWO havo voor muziek & dans, Lucia Marthas en Utrechtse Dansacademie. Danny Boom de winnaar van So You Think You Can Dance is bij DPFC begonnen

Contactinformatie:

DPFC Dance
Kromhoutstraat 13
Rotterdam
e: administratie@dpfc.nl / sylvia@dpfc.nl
w: www.dpfc.nl 
t: 010-4557995