Home » Reportage
Dance in Art Haarlem

Dansopleiding van Dance in Art 2018-2019

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De dansstudenten van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Het is belangrijk dat de dansers zich breed ontwikkelen. Het werken met verschillende kunstvormen vindt plaats binnen de context van de dans en wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. Er ontstaat een nieuwe dynamiek, energie en de mogelijkheden zijn eindeloos. De creativiteit van de danser wordt vergroot.

Wat is jullie specialisme?

DiA’s specialisme is om het beste in de dansers naar boven te halen door middel van techniek lessen, persoonlijke aandacht, podium ervaring en auditie training. Dit alles om de dansers in opleiding en netafgestudeerde dansers te ondersteunen bij het opzetten van een professionele carrière. Om een brug te slaan tussen de dansopleiding en het werkveld werken de studenten en de professionele dansers van de DiA Junior Company nauw samen. Daarnaast werkt Dance in Art intensief samen met het Dansgezelschap Jet Leang Dance Theatre in Maleisië. DiA biedt de dansers door middel van een stageplek de mogelijkheid op een 3 maanden tour door Azië.

Wat maakt jullie opleiding tot uitvoerend danser en choreograaf zo bijzonder?

De DiA opleiding is gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, movement-study, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. conceptuele kunst, bewegingstaal versus beeldtaal, bewegingstaal versus literatuur, kunstgeschiedenis, kunstmanagement en auditie training. De dansers komen uit allerlei delen van de wereld en vormen samen een groep met uiteenlopende culturele en artistieke achtergronden. Het samenwerken met internationale dansers zorgt voor inspiratie, nieuwe creativiteit en biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van de dansstudent. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken, zes maanden, een jaar tot drie jaar.

Wat zijn de carrière kansen van je leerlingen?

DiA richt zich op het perfectioneren van de danskunst en de techniek van jonge studenten als een formule voor de toekomstige beroepspraktijk. DiA biedt een ideaal platform voor de toekomstige dansers, dansdocenten en getalenteerde jonge choreografen om voldoende kennis op te doen voor de toekomst. Onze alumni komen terecht bij choreografen en dansgezelschappen in binnen en buitenland, zoals o.a. Finish National Ballet, Itzik Galili, Mystic Ballet, Nationale Opera en Ballet, Isabelle Beernaert, Jet Leang Dance Theatre, TanzMainz, David Middendorp, Ann Van den Broek en Herman van Veen.

Op welke quote over de opleiding ben je trots?

“She gave me the key to step out from my comfort zone, thanks to Martine van Santen and Dance in Art 15/16 I know that anything is possible. If you stay hungry and go after your goals no matter what! Dance to feel good!” (Pauliina Pakarinen) 

Dance in Art

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training met de volgende richtingen:

  • Vooropleiding: vanaf 9 jaar
  • Professional diploma course uitvoerend modern ballet en moderne dans: 3 jaar
  • Mentorship program & dance research program: 3 maanden, 6 maanden, en 1 jaar
  • Choreographic research program: 3 maanden, 6 maanden, en 1 jaar
  • DiA junior company: 1 jaar
  • Open dagen: 15 maart, 17 mei

Contactinformatie:
Haarlemmerstraatweg 79
1165 MK Halfweg

Dansstudio Haarlem
Energieplein 2
2031 TC Haarlem

Email: info@danceinart.nl
Website: www.danceinart.nl