Home » Reportage
Dansopleiding van Dance in Art 2016-2017 © Rona Lane

Dansopleiding van Dance in Art 2016-2017

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De dansstudenten van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Het is belangrijk dat de dansers zich breed ontwikkelen. Het werken met verschillende kunstvormen vindt plaats binnen de context van de dans en wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. Er ontstaat een nieuwe dynamiek, energie en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is jullie specialisme?

DiA’s specialisme is om het beste in de dansers naar boven te halen door middel van techniek lessen, persoonlijke aandacht, performance-ervaring en auditietraining. Dit alles om de dansers in opleiding en netafgestudeerde dansers te ondersteunen bij het opzetten van een professionele carrière. Om een brug te slaan tussen de dansopleiding en het werkveld werken de studenten en de professionele dansers van de DiA Junior Company nauw samen.

Hoe daag je je leerlingen uit?

De DiA opleiding is gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, movement-study, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. conceptuele kunst, bewegingstaal versus beeldtaal, bewegingstaal versus literatuur, kunstgeschiedenis, kunstmanagement en auditietraining. De dansers komen uit allerlei delen van de wereld en vormen samen een groep met uiteenlopende culturele en artistieke achtergronden. Het samenwerken met internationale dansers zorgt voor inspiratie, nieuwe creativiteit en biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van de dansstudent. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken, zes maanden, een jaar tot drie jaar.

Wat zijn de carrièrekansen van je leerlingen?

DiA richt zich op het perfectioneren van de danskunst en de techniek van jonge studenten als een formule voor de toekomstige beroepspraktijk. DiA biedt een ideaal platform voor de toekomstige dansers, dansdocenten en getalenteerde jonge choreografen om voldoende kennis op te doen voor de toekomst. Onze alumni komen terecht bij choreografen en dansgezelschappen in binnen- en buitenland, zoals o.a. Finish National Ballet, Itzik Galili, Mystic Ballet II, Isabelle Beernaert, David Middendorp en Herman van Veen.

Op welke quote over de opleiding ben je trots?

“DiA has given me so much more than I could have hoped for.” (Pauliina Pakarinen)  

Contactinformatie:

Dance in Art
Energieplein 2
2031 TC Haarlem
e: info@danceinart.nl
w: www.danceinart.nl