Home » Reportage
Aventus Dans Zutphen Gelderland MBO

Dansopleiding van Aventus 2018-2019

Een topopleiding, dat is de mbo-opleiding Dans van Aventus in Zutphen. Dit keurmerk wordt door de Keuzegids MBO gegeven aan opleidingen die het best beoordeeld zijn door zowel studenten als de onderwijsinspectie. In 2018 heeft Aventus Dans dit speciale kwaliteitszegel voor de vierde keer gekregen en daar zijn we ontzettend trots op!

Wat is jullie focus?

Jouw groei is onze focus. Dit gaat verder dan dans. We geven je handvatten om les te geven, je leert over ondernemerschap en je krijgt ondersteuning in de doorstroom naar hbo-dansvakonderwijs. Klassiek Ballet, Moderne Dans en Jazz zijn de basis van de opleiding Aventus Dans. Wij vinden dat elke danser dit nodig heeft om goed te kunnen worden in zijn of haar vak. Daarnaast krijg je subvakken als Urban, Improvisatie en Internationale Dans. Zo leer je verschillende stijlen en dat maakt je meer allround als danser. Aventus Dans biedt dus veel toekomstmogelijkheden.

Wat maakt Aventus Dans zo bijzonder?

De opbouw in drie fases maakt de dansopleiding uniek. In het eerste jaar beginnen we met je persoonlijke en technische dansontwikkeling (fase 1: Ik Dans). Lesgeven aan anderen en didactiek is het accent van het tweede jaar (fase 2: Jij Danst). En tot slot, in het derde jaar, werk je samen met anderen aan een volledige dansproductie ter afsluiting van de dansopleiding (fase 3: Wij Dansen). In alle fases ontwikkel je naast je danstalent ook je creativiteit, door het maken van eigen stukken. Ook uniek aan onze opleiding: om je optimaal voor te bereiden op je (internationale) carrière, krijg je tijdens de opleiding steeds meer vakken in het Engels én ga je twee weken op stage naar Londen!

Welk advies geven jullie aankomend studenten vaak?

Naast talent, eigenheid en bereidheid om hard te werken moet je in het steeds veranderende werkveld creatief zijn en goed kunnen samenwerken met andere (kunst)disciplines. Geniet van je passie voor dans en werk hard om je doelen te bereiken. Laat de danser in je los!

OPEN DAGEN

  • VRIJDAGAVOND 30 NOVEMBER 2018
  • ZATERDAG 26 JANUARI 2019

AUDITIE

DINSDAG 5 FEBRUARI 2019