Home » Reportage
Danskijkclub

DansKijkClub Almere ‘23 gaat op 18 januari van start! Een exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse danspraktijk

De DansKijkClub Almere is een totaal pakket. Vijf hedendaagse moderne dansvoorstellingen van gerenommeerde choreografen en dansgezelschappen ingeleid door een dansexpert. En dat voor maar € 70,-. Het is een beproeft verdiepend dansprogramma dat al een aantal jaren in Corrosia Theater, Expo & Film wordt geprogrammeerd.

Inspiratie hiphop- en rapcultuur

Op 18 januari gaat de nieuwe editie van start met de voorstelling DarkMatter van Cherish Menzo. Een bijzonder actuele voorstelling waarin Menzo put uit de hiphop- en rapcultuur, posthumanisme en afrofuturisme; een stroming die zich richt op een toekomst waarin zwarte mensen in een hypertechnische en gedekoloniseerde wereld leven.

DarkMatter

DarkMatter is de eerste van de vijf voorstellingen die je tijdens de DansKijkClub gaat zien. Elke dansvoorstelling wordt ingeleid door Alexander Hiskemuller. Deze theaterwetenschapper en journalist rekent voorgoed af met het vooroordeel dat dans ‘moeilijk’ zou zijn. Hiskemuller: "In de DansKijkClub gaan we kijken hoe we nóg meer van dans kunnen genieten. Dit doen we rond thema’s als ‘emotie’ of ‘storytelling’. Aan de hand van het thema zoomen we in op de voorstelling en hoe we deze kunnen plaatsen in de dansgeschiedenis. Én in de Nederlandse danspraktijk."

Tijdens de DansKijkClub Almere bezoek je dus vijf dansvoorstellingen in Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43 in Almere Haven. Goed te bereiken met OV en auto (gratis parkeren op max 400 meter van het theater). Aanmelden kan via de website.