Home » Reportage
Dansen met do deel 1

Dansen met Do - Hiphop New Style

In de danswereld wordt de term ‘hiphop’ (te) vaak gebruikt om een urban dansstijl te duiden. Fout. Hiphop is namelijk een overkoepelende naam voor een Amerikaanse culturele beweging, van rap en graffiti tot diverse dansstijlen. Maar welke dansstijlen zijn dat dan en wat zijn de verschillen? 

Voor iedereen met dezelfde brandende vragen kwam Het Klokhuis in 2013 met ‘Dansen met Do’. Elke aflevering gaat presentatrice Dolores Leeuwin opzoek naar de verschillen in alle hiphop stijlen. En omdat dans nooit oud wordt, zullen wij ze ook nog eens herhalen. Deze week: Hiphop New Style.

Hiphop New Style

Volg je een hiphoples, maar weet je niet precies welke stijl het is? Grote kans dat je les krijgt in hiphop New Syle. New Style is namelijk de meest bekende vorm van hiphop. New Style zie je regelmatig voorbijkomen in videoclips en concerten. Daarom dans je tijdens New Style vooral op de tekst of op de beat.

Je danst bij hiphop New Style verschillende urban stijlen door elkaar. Dus je mixt bewegingen uit popping, locking of house en geeft zo je eigen flow aan de dans. Maar techniek is bij hiphop New Style niet het belangrijkste. Daarom kan je in New Style vaak je eigen flow erin kwijt en je eigen draai aan de choreografie geven.