Home » Reportage
Tips om spierpijn te voorkomen

8 tips om spierpijn te voorkomen

Tekst: Vica Kolbeek

Spierpijn is heel normaal en is juist een goed teken, want je spieren groeien. Toch kan het ook heel vervelend zijn. Wij delen daarom 8 tips om spierpijn te voorkomen.

1. Een goede warming-up en cooling down

Een warming-up doe je voordat je begint met dansen. Het zorgt ervoor dat je spieren warm en soepel worden. Aan het einde van de les helpt een cooling down met het afkoelen van je lichaam. Je doet dit door bijvoorbeeld te stretchen.

2. Eet voldoende eiwitten (proteïnen)

Door voeding met voldoende eiwitten te eten voor en na een dansles, herstellen je spieren sneller en voorkom je spierpijn. Eet een bakje yoghurt of drink een proteïnen shake. 

3. Eet het juiste fruit

Fruit met een donkere en dunne schil bevatten stoffen die de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Denk aan bijvoorbeeld bosbessen of druiven.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

4. Omega 3

Omega 3 werkt ontstekingsremmend en helpt dus ook tegen spierpijn. Omega 3 vind je in onder andere vis, spinazie, noten en broccoli. En bestaan ook omega 3 supplementen die als aanvulling van je dagelijkse dieet kunnen dienen.

5. Hydrateer

Door water te drinken blijven je spieren soepeler. Het is dan ook belangrijk dat je voor, tijdens en na het dansen goed drinkt.

6. Luister naar je lichaam

Jezelf uitdagen tijdens een dansles is goed, maar als je signalen krijgt van je lichaam dat je moet stoppen, is het beter om het wat rustiger aan te doen.

7. Masseer je spieren

Geef jezelf een zachte massage om je spieren te laten herstellen. Het zorgt ook voor betere doorbloeding. Je kan hiervoor ook een foamroller of massage gun gebruiken.

8. Slaap voldoende

Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich en ook je spieren. Slaap voldoende om je lichaam deze tijd te geven.

Meer inspiratie