ZOUT van Conny Janssen Danst komt terug

De succesvoorstelling ZOUT van Conny Janssen Danst komt terug in de theaters. Na de première in februari 2011 kreeg de voorstelling lovende recensies en zaten de zalen vol. Ook was de choreografie genomineerd voor de Zwaan voor Meest Indrukwekkende Dansproductie 2010-2011 en de Danspublieksprijs 2011.  In maart en april 2013 gaat de voorstelling wederom op tournee langs diverse theaters in Nederland.

In het toneelbeeld van Thomas Rupert zoekt een groep mannen steun en verbondenheid bij elkaar. Onder de oppervlakte heerst de angst voor de verstoring van hun samenzijn. De mannen schikken zich aan de codes van de groep en proberen zo hun bestaan in stand te houden. De eerste barsten beginnen zich echter te vertonen. Singer-songwriter Anne Soldaat begeleidt de voorstelling live met melancholische popsongs en instrumentale rocknummers. Hij componeerde, samen met Michel Banabila, de muziek speciaal voor ZOUT.

Conny Janssen Danst

Het Rotterdamse gezelschap Conny Janssen Danst is één van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen van Nederland. De choreografieën van artistiek leider Conny Janssen staan bekend om de fysieke en theatrale kracht van de dansers. Janssen gebruikt vaak de persoonlijke kwaliteiten van de dansers in haar voorstellingen, waardoor de dansers als mensen van vlees en bloed op het podium verschijnen. De thematiek van de stad vormt een belangrijke inspiratiebron voor Janssen en de choreografe creëert vaak voorstellingen op locatie. Ook gaat ze regelmatig verbindingen aan met kunstenaars uit andere disciplines.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op de website.

Foto: Leo van Velzen