Shimmy Shake

Zoektocht naar fusion buikdans talenten!

Sinds 2007 organiseert Shimmy Shake een jaarlijkse zoektocht naar nieuwe urban / tribal fusion buikdans talenten, de Shimmy Shake factor CO Talent Search. Talentvolle fusion buikdanseressen (van amateur tot semi-gevorderden) kunnen zich sinds 15 december 2014 tot en met 8 februari 2015 inschrijven voor de nieuwe selectierondes. Er zijn verschillende selectiedagen in het land, waar deelnemers hun eigen originele choreografie aan een deskundige jury tonen. Deze deskundige jury selecteert uit meer dan 40 deelnemers, de 12 meest veelbelovende dans acts voor een verdere coaching programma met een professioneel fusion buikdanseres. Uiteindelijk treden deze 12 geselecteerde dan acts op tijdens de Shimmy Shake Talent Show dat plaatsvindt op 24mei 2015 in Maaspodium Rotterdam.

Selectiedagen

Shimmy Shake Factor CO Talent Search is een uniek programma voor de ontwikkeling van amateur fusion buikdanseressen in Nederland. Het begint in 2015 op 27 februari in Heerlen (Cultuurhuis Heerlen, tijdens de Internationale Bellydance Festival), gaat door op 15 maart in Hannover bij de World of Oriënt Festival, 22 maart in Zutphen (Sheila’s Buikdanscentrum Meijers) en de laatste selectie dag is op 12 april in Rotterdam (Maaspodium). Optredens tijdens de selectiedagen worden beoordeeld door deskundige juryleden terwijl de talenten strijden om een plaats in het coaching programma en dus ook voor een plek in de finale: de Shimmy Shake Talent Show dat plaats vindt op 24 mei 2015 in Maaspodium Rotterdam.

Voor het eerst in de Shimmy Shake geschiedenis vindt er ook een selectie dag plaats in Duitsland, Hannover op 15 maart 2015 tijdens World Oriënt Festival. Geselecteerde talenten uit deze selectie dag worden uitgenodigd om op te treden  in het tweede Shimmy Shake Festival, dat plaats vindt van 13 t/m 15 november 2015 in Maaspodium Rotterdam.

Shimmy Shake Talent Show

De finale van de talentenzoektocht, de Shimmy Shake Talent Show, is een waanzinnige middag van 14.00 tot 16.30 uur met de optredens van alle gecoachte acts. Een uiterst diverse en kleurrijke show met de meest creatieve en bijzondere (semi) amateuroptredens uit de fusion buikdanswereld uit Nederland. Iedereen is van harte welkom om deze talenten en dit fascinerende dansgenre te ontdekken in het Maaspodium Rotterdam.

Praktische informatie

  • Inschrijvingsgeld voor de Shimmy Shake Factor CO Talent Search bedraagt € 15,- per deelnemende dans act (restitutie niet mogelijk)
  • Alle selectiedagen beginnen om 14.00 tot 16.30 uur met uitzondering van Heerlen die start om 19.00 tot 21.00 uur.
  • Kaarten voor de selectierondes kosten € 5,- (kinderen tot 6 jaar zijn gratis). De kaarten kunnen worden verkocht aan de deur.
  • Kaarten voor de Shimmy Shake Talent Show kosten € 8,- (kinderen tot 6 jaar zijn gratis, kinderen tot 13 jaar betalen € 5,-).

Voor meer informatie over de Shimmy Shake Factor CO Talent Search en voor inschrijvingen, ga naar www.shimmyshake.org of volg ons op Facebook.

Over Shimmy Shake

Shimmy Shake is een traject dat is ontwikkeld door dé cross-over expert LiteSide, gericht op de nieuwe danstrend urban tribal fusion bellydance. Jonge dansers en danseressen putten uit moderne dansvormen en versmelten dit met buikdans om tot een fascinerende, creatieve en vernieuwende dansstijl te komen. Shimmy Shake geeft amateurs en professionals de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen en creëert een platform om werk van dit nieuwe dansgenre te stimuleren en te tonen.