Theaterencyclopedie.nl wie is bang voor virginia woolf

Zijn/Niet Zijn, Crowdfunding voor Theaterencyclopedie.nl

Nederland houdt van theater. Daarom is het team van de Theaterencyclopedie de actie ZIJN/ NIET ZIJN gestart op hét platform voor culturele crowdfunding: Voordekunst.

Nederland heeft een rijke theaterhistorie: toneel, dans, musical, poppenspel, cabaret mime en meer. Over deze geschiedenis lees je op de website theaterencyclopedie.nl met informatie over alle theatervoorstellingen sinds 1900. Maar de voorstellingen zelf ontbreken nog.

Online podium van theaterencyclopdie.nl

Uit de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland beschikt theaterencyclopedie.nl  over een groot aantal filmregistraties van beroemde voorstellingen uit het verleden. Zoals: Wie is er bang voor Virginia Woolf? van de Nederlandse Comedie met Ank van der Moer, Café Lehmitz van Carver, Leedvermaak van Baal en Troev of de verdronken visser door Jozef van den Berg, de dansvoorstelling Föld van Dansgroep Krisztina de Châtel. Noem maar op. Ze zijn er wel, maar niemand kan ze zien.

De theaterencyclopedie.nl wilt dertig belangrijke historische voorstellingen digitaliseren voor internet en een erepodium geven op theaterencyclopedie.nl. Meer informatie over de dertig voorstellingen vindt je op de theaterencylopedie.nl.

Crowndfunding op Voordekunst

De theaterencyclopedie.nl wilt dertig opnames digitaliseren, op het goede formaat zetten, rechten regelen... Daarom zoekt de Theaterencyclopedie liefhebbers en theatervrienden die het project willen steunen met een bijdrage. Zo kun je bijvoorbeeld een voorstelling naar keuze adopteren. Wil je mee doen klik dan hier

Theaterencylopedie.nl

De Theaterencyclopedie bestaat sinds 2011. Deze site werkt zoals Wikipedia: dagelijks werken liefhebbers en professionals de gegevens bij. Je vindt er alles over oude theaters, voorstellingen, biografieën van acteurs en actrices, foto’s, korte videofragmenten en geluidsfragmenten, zoals historische theaterliedjes en interviews.