Zeldzaam danstheater op India Dans Festival

Op vrijdag 18 oktober start de nieuwe editie van het India Dans Festival in het Korzo theater. Twee weken lang komen inspirerende artiesten uit India, Maleisië, Singapore, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië naar Den Haag om op te treden als solisten of in gezelschappen.
Enorm veel artiesten en gezelschappen zullen naar Nederland afreizen. Opvallend in het rijtje zijn toch wel het Sutra Dance Theatre en de danseres Kapila Venu uit Zuid-India.

Kapila Venu

Zo voert Venu een zeer zeldzame vorm van Indiaas danstheater uit: Kutiyattam. Dit rituele theater uit de streek van Kerala wortelt in een meer dan tweeduizend jaar oude traditie. Venu nodigt het publiek uit met haar op reis te gaan naar het hart van een traditie die u zowel visueel als auditief naar een andere wereld zal meevoeren.

Sutra Dance Theatre

Het gerenommeerde Odissi-gezelschap Sutra Dance Theatre komt met de voorstelling She Ra Ra naar Den Haag. She Ra van Raghuraman gaat over de superhelden uit de Indiase mythologie. In een mix van Odissi, Bharatanatyam en moderne dans worden we herinnerd aan de superheld die in onszelf schuilt. Het gezelschaptoontdaarnaastnog twee hedendaagseOdissiwerken.
Voor meer informatie over de andere artiesten die zullen optreden op het festival kun je een kijkje nemen op de website van Korzo.