Zaterdag open dag bij de Nationale Balletacademie

Open dag Nationale BalletacademieAanstaande zaterdag 8 november kunnen jonge dansers en hun ouders een kijkje nemen bij de Nationale Balletacademie in Amsterdam tijdens de open dag. Er zijn demonstratielessen en workshops voor kinderen van 7 tot 10 jaar die dit schooljaar in basisschoolgroep 4, 5, 6 of 7 zitten.

Programma Open Dag

Vanaf 10:00 uur zijn er diverse demonstratielessen van de verschillende jaargroepen van de opleiding. In de middag kunnen kinderen tussen de 7 en 10 jaar meedoen aan verschillende workshops zoals Klassiek Ballet, Creatieve Dans, Werelddans en Moderne Dans. Deze workshops vinden plaats tussen 13:15 en 15:15 uur en worden allemaal gegeven door docenten verbonden aan de Nationale Balletacademie.

Van 13:15 tot 14:15 uur, terwijl de kinderen de workshop volgen, is er een demonstratie met onze HBO-studenten gegeven door Amy Raymond, voormalig danseres van Het Nationale Ballet en William Forsythe’s Frankfurt Ballet. Ouders zijn ook welkom om de workshop van hun kind bij te wonen.

Het aanmeldformulier voor de workshops is te vinden op de website van het AHK.  De kosten bedragen € 7,50 voor 1 les, en €14, - voor 2 lessen. Het maximaal aantal leerlingen is 20 per workshop.

De Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie is verbonden aan het enige balletgezelschap van Nederland: Het Nationale Ballet. Als landelijke topopleiding voor klassieke dans biedt de Nationale Balletacademie jonge getalenteerde dansers een opleiding op het allerhoogste niveau, en brengt hen de professionele standaard bij die vereist is om te kunnen dansen aan de internationale top.