Pexels

Zangeres Lizzo aangeklaagd door achtergrondzangeressen

Opnieuw een geval van grensoverschrijdend gedrag in de dans- en entertainmentwereld. Deze keer gaat het om de Amerikaanse zangeres Lizzo. Drie voormalige achtergronddansers hebben haar aangeklaagd voor het creëren van een gevaarlijke werkomgeving, seksuele intimidatie en nog wat andere nare beschuldigingen.

Incident Bananenbar in Amsterdam

De dansers in kwestie zijn Arianna Davis, Crystal Williams en Noelle Rodriguez. Ze werkten allemaal voor Lizzo tot begin dit jaar, toen Davis en Williams werden ontslagen en Rodriguez kort daarna zelf ontslag nam. Het vermeende incident vond plaats in de Bananenbar, een stripclub in Amsterdam. Lizzo en haar crew besloten daar na een optreden eerder dit jaar naartoe te gaan. Wat er vervolgens gebeurde, is behoorlijk schokkend. De dansers beweren namelijk dat Lizzo één van haar medewerkers aanspoorde om een naakte artiest aan te raken, ook al had die persoon herhaaldelijk geweigerd.

Meer beschuldigingen

Maar dat is nog niet alles, want er zijn nog meer beschuldigingen. Volgens de aanklacht onderwierp Lizzo de groep dansers aan een "uitputtende" auditie na een loodzware repetitie van maar liefst 12 uur. En waarom? Ze beschuldigde hen ten onrechte van drinken op het werk. Het wordt nog erger, hoor. Ondanks dat Lizzo in haar muziek altijd zo positief praat over lichaamsacceptatie, deed ze iets behoorlijk hypocriets. Ze zou Davis hebben verteld dat ze "minder toegewijd" was aan haar rol vanwege haar gewicht en later vernederde en ontsloeg ze de danseres.

De aanklacht bevat ook beschuldigingen van religieuze en racistische intimidatie, onrechtmatige vrijheidsberoving en inmenging met potentiële economische belangen... Niet iedereen is echter bij alle beschuldigingen betrokken. De advocaat van de dansers, Ron Zambrano, had er dit over te zeggen: "De schokkende manier waarop Lizzo en haar managementteam hun artiesten hebben behandeld, lijkt in strijd te zijn met alles waar Lizzo zich publiekelijk voor inzet, terwijl ze privé haar dansers belachelijk maakt en vernedert op manieren die niet alleen illegaal zijn, maar absoluut ontmoedigend." Tot nu toe heeft Lizzo zelf nog niet gereageerd.