YouTube-kanaal Saskia’s Dansschool verwelkomt 5-miljoenste lid

YouTube-kanaal Saskia’s Dansschool verwelkomt 5-miljoenste lid

Saskia’s Dansschool, dé YouTube-sensatie en ’s werelds grootste dansschool voor kinderen, is op donderdag 4 april 2019 de grens van
5 miljoen volgers gepasseerd. Het YouTube-kanaal is met gemiddeld 100.000 nieuwe leden per maand en ruim een miljoen views per dag een van de snelst groeiende kanalen van Nederland en staat daarmee op de vijfde positie van de grootste YouTube-kanalen van het land.

Dansen en het plezier

“Naast de laagdrempelige distributie zit het succes met name in de eenvoud van de choreografieën en de betrokkenheid van de vijf danseressen op het kanaal”, vertelt oprichtster Saskia van Dijk. Dagelijks ontvangt ze filmpjes van ouders en van kinderen zelf, waarin ze laten zien hoe ze de dansjes nadoen. “Dans en het plezier daarin kent geen taal of grens. Vooral in regio’s waar de vrijheid van kinderen meer onder druk staat, zoals Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië, is de betrokkenheid groot.
Saskia’s doel is om dansen bereikbaar te maken voor alle kinderen in de hele wereld.

Speciale dansmuziek

Het is voor de oprichtster een sport om kinderen steeds specifieker te kunnen voorzien van choreografieën die ze na kunnen doen. Hiervoor verkent ze nieuwe mogelijkheden, waaronder het uitgeven van eigen muziek. “We werken aan de formatie van een productieteam, waarmee we speciale dansmuziek willen ontwikkelen voor het jongere en mondiale publiek. Deze zomer zullen de eerste nummers uitkomen en we zijn erg benieuwd wat onze doelgroep ervan gaat vinden” aldus Saskia.

Om haar ambities verder waar te maken, is Saskia’s Dansschool nog op zoek naar producenten en Spaanstalige zangers en zangeressen. Geïnteresseerden voor dit team kunnen zich melden via info@saskiasdansschool.nl.