Yolande melsert erasmus huis jakarta directeur NAPK

Yolande Melsert wordt nieuwe directeur van het Erasmus Huis in Jakarta

Per 1 mei 2019 neemt Yolande Melsert afscheid als directeur van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK). Zij wordt de nieuwe directeur van het Erasmus Huis, het Nederlands Cultureel Centrum in Jakarta, Indonesië.

Als cultureel attachee in Indonesië zal Yolande Melsert verantwoordelijk zijn voor het cultuur- en communicatiebeleid van de Nederlandse ambassade. Zij zal vanuit deze functie de Nederlandse culturele sector faciliteren en internationale samenwerking tussen Nederland en Indonesië bevorderen.

Nederlandse dans in Indonesië

Het Erasmus Huis biedt een breed scala van activiteiten die passen in het raam van de Indonesisch-Nederlandse culturele betrekkingen. Zo nodigt het huis regelmatig Nederlandse artiesten uit om in Indonesië op te treden en/of samen te werken met lokale jongeren en professionals. Vorig jaar trad bijvoorbeeld Danstheater Aya in Jakarta op met de voorstelling Veil: deze dansvoorstelling, over het dragen van en leven met een hoofddoek, is relevant in zowel Nederland als Indonesië.

Energieke inzet voor de podiumkunsten

Yolande Melsert trad in januari 2014 aan als directeur van NAPK. In de ruim vijf jaar dat ze aan de brancheorganisatie verbonden is, heeft ze zich met succes ingezet voor een bloeiende vereniging met een stijgend aantal leden en een stevige positionering. Voorzitter Joachim Fleury zegt over Melsert: “Wij wensen Yolande veel succes in haar spannende nieuwe rol in Jakarta en zullen haar bij de NAPK zeer missen. Met haar niet aflatende energie en enthousiasme heeft ze voor de vereniging, haar leden en de podiumkunstensector zeer veel voor elkaar gekregen in de afgelopen vijf jaar.”

Meer inspiratie