Winnaars Nederlandse Dans Publieksprijs 2012 bekend

De winnaars van de Dans Publieksprijs 2012 zijn bekend.Afgelopen zaterdag (9 februari) werd tijdens de slotavond van het CaDance Festival de Nederlandse Dans Publieksprijs 2012 uitgereikt. Deze prijs bestaat uit twee categorieën, namelijk ‘favoriete dansvoorstelling’ en ‘favoriete danser’. Dit jaar ging de prijs in beide categorieën naar Belgische dans. Als favoriete dansvoorstelling werd gekozen voor Et Après van Isabelle Beernaert en favoriete danser werd de Belgische Nina Plantefève-Castryck. De eervolle vermelding ging naar De Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division.

Beernaert is bij het grote publiek vooral bekend van de choreografieën die zij maakte voor de televisieprogramma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Enkele dansers uit deze programma’s maakten ook deel uit van de voorstelling Et Après, zoals Nina Plantefève-Castryck. Zij volgde haar dansopleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en danste daarna bij Tanzcompanie Giessen in Duitsland. In 2011 won Nina het vierde seizoen van So You Think You Can Dance

De winnaars van de Dans Publieksprijs 2012 werden bepaald op basis van stemmen die bezoekers konden geven aan voorstellingen en dansers via de website www.danspubliek.nl. De eervolle vermelding werd door de organisatie en partners gekozen op basis van het aantal stemmen en het bijzondere karakter van de productie.

Dit was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. Vorig jaar wonnen danser Meysam en productie Saranágati van de Samadhi Dance Company.

Kijk hier voor meer informatie en een impressie.