Winnaars Dansersfondsprijzen bekendgemaakt

Stichting Dansersfonds ’79 heeft zijn jaarlijkse dansprijzen bekendgemaakt. De Prijs van Verdienste 2014 gaat naar Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet.  De Aanmoedigingsprijs is voor danseres Wendeline Wijkstra, lid van het corps de ballet van Het Nationale Ballet. Een tweede Aanmoedigingsprijs gaat naar Imre van Opstal van het Nederlands Dans Theater. 

De prijzen worden dinsdag 16 september 2014 in Amsterdam uitgereikt door Han Ebbelaar en Alexandra Radius. Aan de Prijs van Verdienste is een bedrag van € 2.500 verbonden. Aan de Aanmoedigingsprijs is een bedrag van €1.500 verbonden.

Het juryrapport

De jury heeft het volgende gezegd over Ted Brandsen: “Het is iemand die overtuigend optreedt als promotor, die zich zeer bewust is van de waarde van traditie en vernieuwing, die onverschrokken en volhardend zoekt naar nieuwe of andere samenwerkingsverbanden, naar creatievelingen uit andere kunstdisciplines en culturen, naar ingangen bij de publieke media.” 

Ted BrandsenWendeline Wijkstra

Ook voor Wendeline Wijkstra heeft de jury lovende woorden: “Een jonge danseres, die de jury niet alleen is opgevallen vanwege de beloftes in haar podium optredens maar ook omdat ze zich dit seizoen voor een groot publiek zo opmerkelijk presenteerde als een ware ambassadrice voor de (klassieke) danskunst.”

Stichting Dansersfonds '79

Stichting Danserfonds '79 stimuleert jong Nederlands danstalent en eert de mensen die hun diensten hebben bewezen in de danskunst. Daarnaast stelt het Dansersfonds ’79 zich ten doel dansers, na het beëindigen van hun danscarrière, te helpen bij de overschakeling naar een nieuwe werkkring. 
Voor meer informatie over Stichting Dansersfonds ’79 ga je naar de website.