Win kaartjes voor dansfestival Act Your Age

Het Act Your Age Festival vindt plaats op 12, 13 en 14 december in Maastricht.Het Act Your Age Festival op 12 , 13 en 14 december in Maastricht wil de bestaande beelden over verouderen en ouderdom kantelen én aanvullen, met de danskunst als startpunt. Het laat ‘de kunst van het ouder worden’ in zijn volle breedte zien met dansvoorstellingen (met dansers tussen de 16 en 88 jaar), lezingen, workshops, exposities, films en dansavonden.

Win kaartjes

Wij mogen 2x2 kaartjes weggeven voor toegang tot het festival op zaterdag 14 december. Daarvoor hoef je maar één vraag te beantwoorden. Mis deze actie niet! Kijk hier hoe je meedoet.

12 december - Gedraag je naar je leeftijd

Bekijk op 12 december de dansvoorstelling What age are you acting?Op deze dag worden de culturele en maatschappelijke denkbeelden van ouder worden nader bekeken, onder meer in de vorm van de dansvoorstelling What age are you acting? In deze voorstelling staat de vraag of een mens verschillende leeftijden kan belichamen centraal.

Ook kun je in een workshop van Nico de Vos filosoferen over ouder worden en het veranderende lichaam dat daarbij hoort. Danser en choreograaf Erik Kaiel, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2009, staat hem in de workshop bij met zijn kennis en observaties.

13 december - Lichaam en Geest

De activiteiten op deze dag gaan dieper in op de kracht van dans voor mensen met de ziekte van Parkinson. David Leventhal, directeur van het programma Dance for PD van de Mark Morris Dance Group uit New York, zal spreken en bovendien in een workshop zijn ervaringen delen. Ook Marc Vlemmix, een Nederlandse dansprofessional die zelf de ziekte van Parkinson kreeg gediagnosticeerd op 37-jarige leeftijd en een dansmethode ontwikkelde, gaat actief met het publiek aan de slag in een workshop.

 

Die dag kun je bovendien de bejubelde voorstelling Parkin’Son bekijken. Het is een voorstelling over vaders en zonen, over ouder worden en jong blijven, én over Parkinson.

14 december - Ouder worden in de praktijk

Bekijk op 14 december de dansvoorstelling She Was a Visitor.Op de derde en laatste dag van het festival kun je genieten van dansfilms, speciaal voor het festival geselecteerd door Cinedans en Lumière Cinema Maastricht. Zo is Nol King Ruter te zien, een dansfilm van regisseur Noud Heerkens en choreograaf Ton Lutgerink, waarin een 63-jarige danser zijn kracht en breekbaarheid toont.

Daarnaast leidt die dag schrijfster en columniste Marjan Berk (81 jaar) een gesprek over oudere vrouwelijke rolmodellen. Onder andere choreografe en danseres Truus Bronkhorst (62 jaar) en regisseur en actrice Ria Marks (60 jaar) schuiven aan.

Ook kun je de dansvoorstelling She Was a Visitor bekijken, waarin drie dansmakers van verschillende generaties garant staan voor dans die het publiek prikkelt en wakker houdt, de emotie en het sentiment niet schuwt, maar ook een uitdaging voor het verstand wil zijn.

Kijk ook op de website van Act Your Age Festival voor meer informatie.