Wim Vandekeybus en Ultima Vez hernemen debuut

What the Body Does Not Remember is binnenkort weer te zien.Het debuut What the Body Does Not Remember van Wim Vandekeybus en zijn gezelschap Ultima Vez uit 1987 gaat na vijfentwintig jaar opnieuw op tournee over de hele wereld. In Nederland is de voorstelling slechts in drie theaters te zien, namelijk in Theater aan de Parade in Den Bosch op 13 april, de Toneelschuur in Haarlem op 10 en 11 mei en de Stadsschouwburg Groningen op 14 juni. Je maakt nu kans om vrijkaarten te winnen voor de voorstelling in Den Bosch. Kijk hier wat je daarvoor moet doen.

What the Body Does Not Remember

In 1987 maakte de voorstelling diepe indruk. Vandekeybus en componisten Thierry de Mey en Peter Vermeersch mochten in New York zelfs de gerenommeerde Bessie Award ervoor in ontvangst nemen. Nu is What the Body Does Not Remember opnieuw te zien met een andere cast.De choreografie balanceert op de grens van aantrekken en afstoten. Het levert confrontaties op tussen twee dansers, tussen twee groepen en tussen de dansers en de muziek. Overal knalt de agressie, de angst en het gevaar erdoorheen. Vandekeybus heeft de intensiteit van momenten waarop je geen keus hebt, zoals bij verliefdheid of net voor een ongeval, als basis voor de voorstelling gebruikt.

Dans!code festival

In Den Bosch is What the Body Does Not Remember onderdeel van het Dans!code festival dat daar van 10 tot en met 14 april plaatsvindt. Het festival is een initiatief van de Verkadefabriek, Theater aan de Parade en Theaterfestival Boulevard om dans in Den Bosch extra impuls te geven. Tijdens het festival verandert het centrum van de stad in één groot podium met dansvoorstellingen, workshops, films, lezingen en een Zuid-Amerikaans dansfeest. Kijk op de website van Dans!code voor meer informatie en het programma.Beeld door Danny Willems