Wild Thing: een jongensachtig meisjesavontuur

 een jongensachtig meisjesavontuurWild Thing (6+) is de nieuwste productie van het nieuwe gezelschap Maas. De voorstelling gaat over zes meisjes die moeten nablijven op school. Ze vervelen zich al snel en zetten daarom het klaslokaal op stelten. Dans wordt in deze voorstelling gecombineerd met live percussiemuziek: de danseressen gebruiken hun lichaam en het hele podium als muziekinstrument.

De choreografie van Wild Thing is van Arthur Rosenfeld, voormalig artistiek leider van zijn eigen gezelschap Meekers. In de choreografie laat Rosenfeld de stoere kant van meisjes zien. Hij geeft zelf aan dat ’avontuurlijke meisjes die niet proberen te voldoen aan een verwachting‘ het onderwerp zijn van de voorstelling. Hij zegt dat hij weet hoe het is om je ‘anders’ te voelen en hoe fijn het is daarin jezelf te kunnen zijn.

Arthur Rosenfeld

Arthur Rosenfeld staat in de danswereld bekend om de subtiele humor die hij verwerkt in zijn choreografieën. Zelf danste hij bij verschillende gezelschappen, waaronder het Scapino Ballet Rotterdam en Tanztheater Wuppertal van Pina Bausch. In 1993 maakte Rosenfeld zijn eerste jeugdproductie ’n Beschadigd Sprookje, waarmee hij de jeugddans een nieuwe impuls gaf.

Maas theater en dans

Maas is voortgekomen uit de samenvoeging van theatergroep Siberia, Meekers, theatergroep Max en De Gouvernestraat. Ze starten hun eerste seizoen in september 2013, maar presenteren tot die tijd al voorstellingen onder de naam Maas. Het gezelschap staat onder de artistieke leiding van Moniek Merkx en maakt theater- en dansvoorstellingen gericht op jong publiek.

Wild Thing is op 17, 20 en 21 april te zien in Theater De Gouvernestraat. Kijk op de website voor meer informatie of om direct kaarten te bestellen.