Wie wordt de beste jonge choreograaf van 2015?

De Nederlandse Dansdagen heeft een oproep gedaan aan het dansveld om talentvolle choreografen voor te dragen voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015. De prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke prijs voor een jonge veelbelovende maker, waarbij de winnaar € 12.000,- uit handen krijgt van de stad Maastricht. Met deze prijs kan de maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen. Dit nieuwe werk zal tijdens de volgende editie van het festival in première gaan.

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzondere en talentvolle choreograaf, die al een aantal in het oog springende projecten heeft gerealiseerd in het professionele circuit, maar nog geen structurele subsidie ontvangt. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen, kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Iedereen kan een choreograaf aan ons voordragen maar choreografen kunnen zichzelf niet voordragen.

Choreografen door u voorgedragen

Heeft u een veelbelovende choreograaf op het oog? Stuur dan vóór 5 juni een e-mail naar de projecten@nederlandsedansdagen.nl waarin u een korte geeft en motiveert waarom juist deze choreograaf de prijs verdient. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen mogen opnieuw meedingen naar de prijs. Een nieuwe motivatie opsturen is dan niet noodzakelijk, maar is natuurlijk altijd welkom.

Nominatie door Peggy Olislaegers en anderen

De redactie van de Nederlandse Dansdagen nomineert op basis van de inzendingen drie choreografen, die elk worden uitgenodigd een conceptplan voor een nieuw werk te presenteren aan een commissie. De commissie zal bestaan uit enkele ondernemers uit het bedrijfsleven en de culturele sector, onder voorzitterschap van festivaldirecteur Peggy Olislaegers.