Wethouder bezoekt peuters voor leren door dans

In de Zebra peuterspeelzalen leren peuters spelenderwijs rekenen en omgaan met taal, door middel van dans. Ingrid van Engelshoven, wethouder van onderwijs, bracht recent een werkbezoek aan de Zebra peuterspeelzaal bij basisschool ’t Palet in Den Haag en woonde daar een deel van de training Rekenen en Taal bij.

Op de peuterspeelzaal maken ze gebruik van het startpakket Leren door Dans. Volgens Emiel Grootscholten, manager van de Zebra Peuterspeelzalen, is het pakket prima geschikt voor hun ‘beweeglijke peuters’: “Met het startpakket leren peuters alles over hun eigen lichaamsdelen, ruimtelijke begrippen, houding en beweging. Op deze manier zijn we met gezond bewegen bezig maar ook met rekenen en taal.”

De cursus Dans Je Mee? maakt onderdeel uit van het pakket. Tijdens die cursus leren pedagogisch medewerkers en leerkrachten om de peuters begrippen aan te bieden door dans, beweging en spel. Volgens Lenneke Scherrewitz gaat het leren bij peuters ‘beter, sneller, makkelijker en gezonder’ als er een beweging aan een begrip wordt gekoppeld. Zij is grondlegger van Dans Je Mee?

Scherrewitz vertelt: “Kinderen zijn allemaal anders, maar alle kinderen leren vanuit hun lichaam. Kinderen hebben allemaal een natuurlijke drang om te bewegen. Deze drang zetten wij om in een leerervaring die kinderen in het hart raakt. Dat maakt onderwijs waardevol en bijzonder.”

Voor meer informatie, bezoek de site van Leren door Dans.