Wereldrecordpoging paaldansen voor een goed doel

Verspreid door heel Nederland wordt op zaterdag 22 februari geprobeerd het wereldrecord paaldansen te verbreken. Hiermee wil de International Pole Sport Federation (IPSF) zoveel mogelijk geld ophalen voor de KWF Kanker Bestrijding.

Op zaterdag 11 februari om 11:00 uur wordt geprobeerd om met zoveel mogelijk deelnemers tegelijkertijd een routine te dansen. In 2006 slaagde KT Coates, de voorzitster van de IPSF, erin meer dan 300 deelnemers op de been te brengen en daarmee ruim 50.000 Britse pond op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Motivatie om te dansen

De bedoeling is dat het in Nederland ook zo’n succes wordt. Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet: twaalf paaldansscholen en vrijwilligers door het hele land verlenen hun medewerking, in plaatsen als Arnhem, Utrecht, Den Bosch en Amsterdam. Op 22 februari loopt alles synchroon: de choreografie, de muziek en het aanvangstijdstip.

Wereldkampioenschap Paaldansen

Doordat de uitgekozen choreografie eenvoudig en toegankelijk is, kan iedereen eraan meedoen, met een donatie van € 15,-. De IPSF moedigt de dansers aan zich te laten sponsoren voor het goede doel. Degene die het meeste geld ophaalt wint twee tickets voor het Wereldkampioenschap Paaldansen in Londen.

Informatie

Inschrijven voor het evenement kan via de website van Chalans. Voor meer informatie kan je daar ook terecht.