Wereldpremières van Nederlands Dans Theater 2

Offspring foto Daisy KomenHet Nederlands Dans Theater 2 presenteert 23 februari op het Holland Dance Festival Offspring. In dit nieuwe programma worden twee wereldpremières gepresenteerd: Left Right Left Right van Alexander Ekman en I new then van Johan Inger. Het derde ballet in dit programma is de Offspring reprise van Lukas Timulak.

Na de première van de Offspring reprise op het Holland Dance Festival, is de voorstelling door heel Nederland in diverse theaters te zien. De dansers beginnen met de wereldpremière van Left Right Left Right, waarin de vaste gastchoreograaf van Nederlands Dans Theater 2 Alexander Ekman op zijn geheel eigenzinnige wijze concentratie, timing en ritme samenbrengt. I new then gaat over de artistieke identiteit van de dansers, wat moet resulteren in een stuk met kleur, frisheid en optimisme.

De eerste versie van Offspring ging in 2009 in première op dezelfde avond dat de dochter van Offspring choreograaf Lukas Timulak werd geboren. Het stuk is dan ook geïnspireerd op zijn vaderschap en is een viering van het leven op muziek die uiteenloopt van experimenteel van Hauschka tot klassiek van Bazzini.