Website Nationale Opera en Ballet genomineerd voor twee awards

Nationale Opera en BalletDe website van Nationale Opera & Ballet is genomineerd voor een SpinAward en een Dutch Interactive Award. De SpinAwards en de Dutch Interactive Awards zijn dé vakprijzen in Nederland voor digitale media.

Website Nationale Opera en Ballet

De website van het Nationale Opera en Ballet, gerealiseerd door Tam Tam in samenwerking met ontwerpbureau Lesley Moore, ontving een SpinAward nominatie in de categorie Design en een Dutch Interactive Award nominatie in de categorie Brand. De SpinAwards worden uitgereikt op 17 april 2014 in Panama in Amsterdam, de Dutch Interactive Awards worden uitgereikt op 15 mei 2014 in het Krasnapolsky Hotel, Amsterdam.

Dimi Albers van Tam Tam: “De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater Amsterdam zijn op 17 februari 2014 gefuseerd als nieuwe organisatie met een nieuwe naam: Nationale Opera & Ballet, en een volledig nieuw merk. We zijn supertrots dat Tam Tam de website voor dit (inter)nationale topinstituut heeft mogen maken. Een website waarin we enerzijds de rijkheid en dynamiek van de twee kunstvormen en anderzijds heldere conversie hebben samengebracht. Met deze website maken we de stap naar een echte ervaring voor de gebruiker in plaats van pure informatievoorziening.”

SpinAwards

De SpinAwards zijn de vakprijzen voor creativiteit in digitale media in Nederland en België en worden sinds 1998 uitgereikt. Per categorie beoordeelt een vakjury zowel op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit als op de toelichting van de inzender. De SpinAward in de categorie Design is voor het beste digitale, grafische design van websites, games, mobiele apps en social media.

Dutch Interactive Awards

De Dutch Interactive Awards zijn de awards voor de interactieve branche waarbij niet alleen wordt gekeken naar design en creativiteit, maar ook naar resultaat en de bouw van het project op het gebied van communicatie, e-commerce en marketing. De Brand categorie is bedoeld voor merk-sites en omgevingen die voor de langere termijn zijn opgezet met permanente aanwezigheid.