VR-bril Dance Dance Dance

VR-bril brengt nieuwe dimensie in Dance Dance Dance

De populaire dansshow Dance Dance Dance is van start en brengt met RTL en Talpa een primeur op de Nederlandse televisie: de virtual reality tv-ervaring voor thuis. Met behulp van de Dance Dance Dance-app en een gratis VR-bril kunnen kijkers van het tweede seizoen virtueel in de studio aanwezig zijn.

Hoofdsponsor KPN heeft de cardboard bril speciaal ontworpen om virtual reality voor iedereen toegankelijk te maken. Zo wil de provider laten zien dat technologie niet ingewikkeld is, maar het leven juist vrijer, leuker en makkelijker maakt. Dance Dance Dance wordt iedere zaterdag om 20:00 uur bij RTL 4 uitgezonden.

Virtual reality voor thuis

Dance Dance Dance is de eerste dansshow op televisie waar kijkers via virtual reality het gevoel krijgen live in de studio te staan. KPN heeft de VR-bril zo ontworpen dat er een mobiele telefoon in past die er samen met de app voor zorgt dat je vanaf je bank de studio in wordt gezogen. Vanaf de tweede aflevering kun je live één dans virtueel beleven, na de uitzending worden ook de overige dansen in virtual reality aangeboden in de app. KPN stelt de VR-brillen gratis beschikbaar in de winkels, zodat een virtual reality tv-ervaring thuis toegankelijker wordt dan ooit. 

Met je hoofd in de studio

Dance Dance Dance jurylid en Artistic Director Timor Steffens is enthousiast over de grenzeloze mogelijkheden die virtual reality biedt: "There’s no business like showbusiness – en nu kan iedereen dat zelf ervaren. Thuis naar de show kijken of erbij zijn in de studio, dat zijn natuurlijk twee totaal verschillende belevingen. De spanning. De lichten. De special effects. Dance Dance Dance was al een dynamisch programma, maar dit jaar krijgt het met VR een extra dimensie. Ik weet nog precies hoe het was om voor het eerst in de studio te staan en die rush gun ik iedereen. Haal dus zo’n bril en maak het mee!”

Dansen in de videoclip

Ook zonder VR-bril heeft Dance Dance Dance veel beleving te bieden. Bekende Nederlanders zetten in het programma verschillende dansacts neer op de muziek én met de originele choreografie van bekende dansnummers. Voor de special effects wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken; door middel van videomapping komt het decor meer dan ooit tot leven en met augmented reality worden virtuele beelden toegevoegd aan de uitzending, waardoor het lijkt alsof de koppels in de echte videoclip dansen. Wie tijdens en na de aflevering meer wil zien, kan op de app terecht voor de uitleg over de dance moves en exclusieve content. 

Over Dance Dance Dance

Dance Dance Dance is een dansshow bij RTL 4 gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat. De vijf danskoppels zijn: actrice Robin Martens en Goede Tijden Slechte Tijden-collega Buddy Vedder, de Volendamse Kees Tol met goede vriendin én vrouw van Simon Keizer: Annemarie Keizer, musicalsterren Antje en Romy Monteiro, acteur Ferry Doedens met voormalig topzwemster Inge de Bruijn en zanger Jeroen van der Boom met zijn vrouw Dany. Net als in het eerste seizoen strijden zij in zes afleveringen voor de titel Beste Dance Act van Nederland. Dan Karaty, Igone de Jongh en Dan Karaty vormen wederom de jury.