Vortex Temporum - Anne Teresa De Keersmaeker

De voorstelling Vortex Temporum van Anne Teresa De Keersmaeker is op zaterdag 10 januari om 20.30 uur te zien in het Chassé Theater Breda.

Anne Teresa De Keersmaeker geldt met haar mathematische precisie als één van de sleutelfiguren van de Europese moderne dans. Voor haar voorstelling Vortex Temporum bijt ze zich vast in de gelijknamige compositie van de Franse componist Gérard Grisey. Het vertoont enerzijds een harmonie die gebaseerd is op natuurlijke, akoestische klanken en getuigt anderzijds van een groot gevoel voor de beweeglijkheid van cirkels en spiralen; patronen die in de voorstellingen van Rosas alomtegenwoordig zijn.

Rosas-dansers en Ictus-muzikanten bundelen hun krachten in een gepassioneerde zoektocht naar diverse vormen van tijdsbeleving. De Keersmaeker ontvouwt ons hoe tijd samentrekt en uitzet, wervelt en zich splitst, in een choreografisch contrapunt van klanken, gebaren, bewegingen en ruimtelijke dynamiek. Schoonheid in optima forma.

Bestel hier je kaarten voor Vortex Temporum van Anne Teresa De Keersmaeker op zaterdag 10 januari om 20.30 uur in het Chassé Theater Breda.

Meer inspiratie