Voorstelling Enfant van Boris Charmatz naar Nederland

Voorstelling Enfant van Boris Charmatz naar NederlandDe geroemde voorstelling Enfant van choreograaf Boris Charmatz is op donderdag 16 mei te zien bij het Chassé Theater te Breda. Enfant gaat over het ontwaken van het kind in ieder mens en wordt één van de meest ontroerende dansvoorstellingen van de 21e eeuw genoemd. Het stuk legt op pijnlijke en ontroerende wijze de relatie tussen volwassen en kinderen bloot. De voorstelling maakt deel uit van de Internationale Selectie van het Chassé Theater.

Enfant

Enfant werd in 2011 gepresenteerd op het Festival d’Avignon. De voorstelling maakte met zijn negen dansers, drie machines en zeventien kinderen grote indruk en werd het gesprek van de dag in Frankrijk.

In de voorstelling zien we zeventien kinderen op het podium die als lappenpoppen worden voortgesleept. Het lijken eigenlijk niet eens meer kinderen, maar vooral lichamen. Lichamen die als kneedbaar materiaal door de ruwe en nonchalante handen van volwassenen gaan. Even later zijn de rollen omgekeerd en triomferen de kinderen.

Internationale Selectie

Chassé Theater presenteert al jaren elk seizoen zijn Internationale Selectie, een reeks van bijzondere buitenlandse voorstellingen die in Nederland vaak exclusief te zien zijn in Breda. De voorstellingen zijn van makers met een internationale reputatie en worden geselecteerd op toonaangevende Europese podia en festivals.

Inleiding en nagesprek

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Volkskrantrecensente Annette Embrechts een inleiding. Na afloop gaat Jack Timmermans, choreograaf van Dansgroep De Stilte, in gesprek met Boris Charmatz.

Kijk op de website van Chassé voor meer informatie over de voorstelling of om direct je kaarten te bestellen.

Foto: Christophe Raynaud de Lage