Volksdansgroepen schitteren in China

Foto Countrylinedance vereniging Twee folkloristische dansgroepen uit Overijsselse dorpjes zijn vorige maand afgereisd naar China voor het Luoyang Heluo Culture & Tourism Festival. Ze waren daar op uitnodiging van de organisatie.

Er waren 45 dansgroepen wereldwijd uitgenodigd om deel te nemen aan het folkloristische festival. Uit Nederland waren countrylinedance vereniging Veenlust uit Bergentheim en Folkloristische Dansgroep Twentsche Leu uit Beckum uitgenodigd. Ook vijf leden van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn waren mee, om de groep uit Beckum aan te vullen.

'Het was heel indrukwekkend om in China te dansen,' vertelt Annie Muis van countrylinedance vereniging Veenlust. Het was voor de groep de eerste keer dat ze in het buitenland optraden. 'Helaas werden de parade en een aantal andere openbare optredens afgelast, omdat het twee dagen lang geregend had. Maar we zijn een schitterende ervaring rijker. Tijdens de generale repetitie hebben we ook met veel andere groepen kennisgemaakt.'