Volg danslessen voor auditierondes Díptico van Gabriela Zuarez

Gabriela Zuarez organiseert auditieronden in Amsterdam.Medio september wordt de choreografie Díptico van Gabriela Zuarez in reprise genomen. Hiervoor organiseert zij begin juli auditieronden in Amsterdam. Voor dansers en danseressen die nu al kennis willen maken met Zuarez, is er de mogelijkheid om danslessen bij haar te volgen in haar studio in Amsterdam Oost. Mogelijk kunnen deze studenten doorstromen naar de auditieronden in de zomer.

Danseres Gabriela Zuarez

Getraind in Buenos Aires (Argentinië), zit passie en bewegen in het bloed van Zuarez. Als danser contemporaine dans met invloeden van Argentijnse volksdansen zoals de tango, trad zij jarenlang professioneel op. Sinds tien jaar woont Zuarez in Nederland en heeft zij meerdere danstheaterstukken hier op de planken gebracht. In 2013 heeft zij haar laatste choreografie Díptico uitgewerkt en uitgevoerd. Nu wordt dit bijzondere werk in reprise genomen om door Nederland te toeren.

Volg danslessen

Naast haar werk als choreografe en dramaturge, biedt Gabriela Zuarez dansers de mogelijkheid lessen bij haar te volgen. Dankzij deze lessen komen bijzondere dansers naar voren, die in enkele gevallen doorgroeien tot professionele dansers in haar danstheaterproducties. Ook dit jaar werkt Zuarez met deze combinatie. In Amsterdam Oost heeft zij haar dansstudio waar elke dinsdag en donderdagavond danslessen worden gegeven. Eind juni, begin juli starten de auditieronden voor een nieuw danswerk en voor de reprise choreografie en dansvoorstelling Díptico. Mogelijk dus met dansers die eerder de danslessen hebben gevolgd.

Choreografie Díptico

Díptico komt voort uit een vorige productie van Zuarez, met als thematiek de kunstenaar en zijn passie en identiteit, ethische en esthetische waarden binnen de commerciële massaproductie van de kunsten. Díptico is te zien als een trieste en toch komische illustratie van grote ambities en verloren idealisme. Met Díptico brengt Zuarez muziek, dans en video samen in één voorstelling, waarbij de mix van pure, klassieke tango en moderne, contemporaine dans centraal staat.

Voor meer informatie over de danslessen kun je terecht op de website van Danzalterna. Meer over het danstheaterstuk Díptico kunt u vinden op de website van El Sur Mundo Project.

Meer inspiratie