dag van de dans, vlaanderen, belgië, dans, workshops, voorstellingen

Vlaanderen verbindt op Dag van de Dans

Op zaterdag 28 april 2018 vindt de derde editie van de Vlaamse Dag van de Dans plaats. Dansgezelschappen, cultuur- en gemeenschapscentra, kunstencentra, schouwburgen, dansscholen en andere kunstinstanties in heel Vlaanderen en Brussel stellen een programma samen dat belichaamt hoe divers dans kan zijn.

Verbindende kracht van dans

Dag van de Dans legt de nadruk op de verbindende kracht van dans. Dans triggert ontmoetingen tussen mensen: jong en oud, professioneel en liefhebber, mensen met en zonder beperking, makers en toeschouwers, culturen en kunstvormen. Middels de Dag van de Dans willen de deelnemende instanties de drempel tot het bezoeken van en kijken naar dans verlagen, om zo een groot publiek kennis te laten maken met wat dans is en kan zijn.

Gevarieerd programma

Gedurende de Dag van de Dans kunnen bezoekers de hele dag genieten van voorstellingen, try-outs, workshops, (contact) improvisaties, artist talks, dansfilms en interventies. Dit zowel binnen in de verschillende theaters en kunsthuizen als buiten in de publieke ruimte.

Hoogtepunten

Ook dit jaar zijn er diverse hoogtepunten te ontdekken in het programma, waaronder het grootschalige Gentse project Le Sacre du Printemps onder leiding van Alain Platel, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc (les Ballets C de la B). De Dansketting, een initiatief georganiseerd
door Danspunt, waarbij een dansende mensenketting onder begeleiding van live muziek door twaalf Vlaamse steden en dorpen trekt. En daarbij de nieuwe creaties van Wim Vandekeybus, Kabinet K en Tiéréma Koama/Compagnie Sombo. Dit is enkel een greep uit het programma. Bekijk de website voor het hele dansprogramma.

Meer inspiratie