Vlaamse choreograaf auteur Dag van de Internationale Dans

Sidi Larbi Cherkaoui voorstelling ApocrifuDe Vlaams Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is dit jaar de auteur voor het bericht van de Internationale Dag van de Dans. Op 25 april 2012 in Parijs vindt dit jaar voor de 30ste keer de Dag van de Internationale Dans plaats. Het evenement wordt al sinds 1982 georganiseerd door het Internationale Theater Instituut ITI.

Elk jaar krijgt een belangrijke internationale choreograaf of danser de kans om een bericht te schrijven aan de danswereld. Dit jaar was de eer aan Sidi Larbi Cherkaoui. Cherkaoui treedt ook op tijdens het evenement in Parijs met veel andere artiesten uit Japan, Noorwegen en Engeland. Zijn bericht heet De oneindige choreografie van het leven vieren. Onderin staan enkele zinnen uit het bericht vertaald. Het volledige bericht is hier te lezen. “Ik zie dans als de meest up-to-date geschiedenisles van het moment.”

“Ik geloof dat dans een van de eerlijkste vormen van expressie is die er bestaat. Wanneer mensen dansen in een ballet opreden, een hiphop battle of in een discotheek, laten ze alle maskers en leugens vallen”

“We kunnen de emoties, gedachtes en energie van anderen het beste voelen door met ze te dansen.”