Vijf dansvoorstellingen tijdens dansfestival UNEVEN 2013

Lonneke van Leth Producties presenteert dit najaar de vijfde editie van het festival UNEVEN, waar dans, muziek, beeldende kunst en film samenkomen. UNEVEN 2013 draagt het thema ‘Componisten’. Van 7 tot en met 9 november vormt het Theater aan het Spui in Den Haag het decor voor balletstukken en andere kunstdisciplines. Op 15 en 16 november neemt het gezelschap het Maaspodium in Rotterdam over.

Componisten

Drie jonge componisten Wolfert Brederode (Nederland), Maxim Shalygin (Oekraïne) en Leonie Roessler (Duitsland) kregen de opdracht om elk een oude componist te kiezen die een inspiratiebron voor hun zijn. Op basis daarvan creëerden zij nieuwe composities. Naast Stravinsky is ook gekozen voor werk van Mompou en Schnitke. Op de nieuwe werken van Brederode, Shalygin en Roessler zijn de choreografieën, films, composities en installaties gebaseerd die getoond worden tijdens UNEVEN.

Programma

In de grote zaal van Theater aan het Spui vinden drie dansvoorstellingen plaats waaronder één die geïnspireerd is op het bekende werk van Stravinsky: De Vuurvogel. Voorafgaand aan de voorstellingen worden er drie dansfilms getoond in de foyer. Deze zijn geregisseerd door Lonneke van Leth en zijn geïnspireerd op werk van Mompou, Schnitke en Stravinsky. Ook vinden daar twee dansvoorstellingen plaats. De eerste is Pulcinella vs. Petrushka van de Italiaanse choreograaf Riccardo Sbrighi en de tweede is Schetsen voor Schnitke van choreograaf Niels Weijer.

Choreografe Lonneke van Leth: “De ambitie van UNEVEN is om moderne dans toegankelijk te maken voor het grote publiek. Dit proberen wij te realiseren door de choreografie toegankelijk en herkenbaar te houden en het publiek te verrassen met verschillende dans- en muziekstijlen.”

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstelling in Den Haag zijn te bestellen via 070 3465272 of kassa@theateraanhetspui.nl. Voor de voorstelling in Rotterdam: 010 7070439 of kassa@maastd.nl. Naast de losse kaarten zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen mogelijk. Hiervoor kun je contact opnemen via info@lonnekevanleth.nl.

Voor meer informatie en online kaarten kun je terecht op de website van Lonneke van Leth Producties.