Moving futures

Vierde editie Moving Futures Festival in aantocht

Moving Futures is een dansfestival dat ons uiteenlopende werken van hedendaagse dans toont in een tour door Nederland vanaf 25 januari 2018. In een uitgebreid programma laat een nieuwe generatie makers zien waar zij op het moment mee bezig zijn. 

Veelzijdig programma

Deze nieuwe generatie makers werkt buiten de standaard disciplines om en vindt hiermee nieuwe vormen van beweging en vormgeving omtrent actuele thema’s. Fysieke experimenten, het vraagstuk rondom gender, seksualiteit en identiteit en het betrekken van de toeschouwers in de optredens, alles komt aan bod.

Er is werk te zien van Guilherme Miotto, Jonas Frey, Joseph Simon, Evangelos Biskas, Elysia McMullen, Hilde Elbers, Judit Ruiz Onand, Sophie Mayeux, Connor Schumacher, danscollectief NEON, Jija Sohn, Joseph Simon, Igor Vrebac en Moreno Perna. De choreografen zijn veelal werkzaam bij een van de vijf landelijke productiehuizen (de initiatiefnemers voor Moving Futures): Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision.

Interactief

Gedurende het Moving Futures festival is er de mogelijkheid om als publiek een kijkje achter de schermen van hedendaagse dans te nemen. Door middel van interactieve inleidingen, nagesprekken met de makers en workshops krijg je als toeschouwer de kans om te ervaren wat er vooraf gaat aan een dansvoorstelling en welke rol jij speelt in de ontwikkeling van opkomende choreografen.

Premières

2 feb ’18 | filmpremière Le Faune – Joseph Simon
Theater a/d Rijn, Arnhem

16 mrt ’18 | Clara – Natalia de Miguel / Singular – Johanna Tengan
Rotterdamse Schouwburg

29 mrt ’18 | première Kyabajō – Jija Sohn + AerowavesTwenty17
Theater Bellevue, Amsterdam

 

Het Moving Futures Festival wordt dit jaar afgetrapt in theater de NWE Vorst in Tilburg op 25 en 26 januari 2018. Benieuwd wat er allemaal te zien is? Bekijk hier een overzicht van de hele agenda.

Meer inspiratie