Samadhi Dance Company - Hanuman

Vernieuwde versie Hanuman van Samadhi Dance Company

Op vrijdag 6 februari 2015 gaat de vernieuwde versie van Hanuman van Samadhi Dance Company in première in theater de Meervaart te Amsterdam. Hanuman gaat over het epos van Ramayana en over de gelijknamige apen god Hanuman. De voorstelling zal ook gaan spelen in het najaar van 2015.

Hanuman

Acht dansers, aangevuld door zanger Charan, geven een vertolking van het epos Ramayana en het verhaal van de Indiase superheld Hanuman; de apen god die symbool staat voor kracht, energie en devotie. Vraja Sundari Keilman, de choreografe, zet een bijzondere mix van muzikale composities in van bekende hedendaagse componisten zoals de IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds en de Brits-Indiase Nitin Sawhney. Veel van de dansers die te zien zijn in de voorstelling zijn bekend van onder andere ‘So You Think You Can Dance’, ISH en Isabelle Beernaert.

Bekijk hier de speelijst.

Samadhi Dance Company

Samadhi Dance Company is een modern dansgezelschap gevestigd in Amsterdam en Baarn. De inhoud van deze producties zijn een fusie van de historische ‘Vedas’ met Westerse kunst en danstechnieken. Artistiek leider van Samadhi Dance Company, Vraja Sundari Keilman, won in 2011 de Danspublieksprijs voor het stuk Saranágati. Dit betekende voor haar en voor het dansgezelschap de doorbraak bij het grote publiek.

 

 

Meer inspiratie