Foto: Pexels

Veel bewegen op de dansvloer is aantrekkelijk

Voor zowel mannen als vrouwen is het aantrekkelijk als ze veel bewegen op de dansvloer, aldus een team Engelse wetenschappers. Zij deden onderzoek naar de dansbewegingen van vrouwen in de kroeg of club. Daaruit blijkt dat veel asymmetrische bewegingen van de armen en benen in de smaak vallen bij mannen.

Bewegingsonderzoek

De onderzoekers aan de Northumbria Universiteit in Newcastle hebben ongeveer 40 vrouwen (18-30 jaar) laten dansen met sensoren die hun bewegingen meten. Hieruit hebben ze 3D-modellen gemaakt en die aan tweehonderd mannen en vrouwen laten zien. Zij moesten de aantrekkelijkste bewegingen en personen uitkiezen. Uit het onderzoek blijkt dat vooral het bewegen van de heupen en het asymmetrisch bewegen van de armen en benen het aantrekkelijkst is. Dit geeft aan dat je gezond bent en een goede motoriek hebt.

Als de lichaamsdelen op exact dezelfde manier bewegen dan wordt dit als robotachtig gezien. Het bewegen van de heupen zou de vrouwelijkheid en vruchtbaarheid benadrukken. Te veel bewegen is dan ook weer niet goed. Dan worden de bewegingen soms gelinkt aan een afwijkende medische conditie. Dus zo moet het niet:

Dansbewegingen voor mannen

In 2010 werden al eens de dansbewegingen van mannen onderzocht. Die worden als ‘goede’ danser bestempeld als ze grote bewegingen maken het hoofd, de nek en torso. Ook een snelle draaiende beweging met de rechterknie zou aantrekkelijk zijn. Dit is over het algemeen de dominante knie bij veel mannen. Hieruit concluderen vrouwen dat de man sterk en vaardig is, wat erg geliefd is bij vrouwen. Maar vooral bewegen en uitproberen wordt door beide seksen gewaardeerd.

Bronnen:

Meer inspiratie