Vancouver klaar voor kampioenschap paaldansen

Paaldansen. Foto lululemon athleticaVancouver staat twee weekenden lang in het teken van paaldansen. Afgelopen weekend konden bezoekers van het strand in Vancouver zelf het paaldansen uitproberen. Vandaag zullen echte paaldansers laten zien hoe het moet tijdens het Canadees kampioenschap paaldansen.

Tammy Morris was degene die in 2007 het Miss Pole Dance Canada naar Vancouver haalde. Twee jaar eerder had zij in Amsterdam meegedaan aan het wereldkampioenschap paaldansen. Ze wil het imago van paaldansen verbeteren. 

“De deelnemers moeten hard trainen. Ze volgen een dieet en stoppen veel energie in het paaldansen. Ze zijn atleten. Paaldansen kost veel kracht en uithoudingsvermogen,’ vertelt ze op straight.com. Ze wil de atletische, circusachtige kant van het paaldansen laten zien zodat mensen er meer voor open staan. 

Het kampioenschap paaldansen in Vancouver dit weekend zal voor het eerst uit twee categorieën bestaan: amateur en professioneel. De winnares uit de professionele categorie gaat naar Budapest in Hongarije om Canada te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap paaldansen in oktober.